Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Măceșele, sursa ta de vitamine

Autor: Irina Groza | 08 October, 10:25 | 1 comentariu

Cu o concentrație mare de vitamina C, fructele mici și roșii de măceș întăresc imunitatea și previn virozele specifice schimbărilor de sezon. De asemenea, măceșele au în compoziție și alte substanțe care combat oboseala și dau o stare de bine.


Infuzia de măceșe are grijă de sistemul digestiv

Sub formă de infuzie, măceșele cresc rezistența organismului față de boli, protejând sistemul digestiv. Remediul stimulează secreția biliară, are grijă de pereții stomacului și ai intestinelor.

Mod de preparare:

Ai nevoie de: 2 linguri de măceșe, 1 cană cu apă, miere după gust. Se toarnă apa clocotită peste măceșe și se lasă la infuzat până se răcește.  

Mod de administrare:
Se bea de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Pentru un gust mai bun, infuzia se poate îndulci cu miere.

Siropul de măceșe întărește imunitatea

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, măceșele întăresc organismul și-l pregătesc să lupte împotriva virozelor. De asemenea, siropul de măceșe combate anemia, favorizând producerea de globule roșii.


Mai poți citi și:

 - Măceșele scad tensiunea și colesterolul

 - Ceaiul de măceșe previne infarctul

 - Măceșele ne feresc de gripă


Mod de preparare:

Ai nevoie de: 100 g măceșe, 1 litru apă, 100 g zahăr. Peste măceșele zdrobite se toarnă apa rece, cât să le acopere,  și se lasă la macerat peste noapte. Se strecoară, se adaugă zahărul și se completează cu apă până la 1 litru. Siropul se păstrează la frigider.

Mod de administrare:

Bea câte 2 linguri de sirop de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Decoctul din semințe de măceșe tratează infecțiile urinare

Datorită efectului diuretic, măceșele tratează infecțiile urinare și protejează rinichii.

Mod de preparare:

Ai nevoie de: 2 linguri de semințe de măceșe, 500 ml apă.
Peste semințele de măceșe se toarnă 250 ml de apă și se lasă la macerat peste noapte. A doua zi se filtrează, lichidul se lasă deoparte, iar semințele se fierb cu restul de apă, aproximativ 10 minute. După ce se răcește, se filtrează și se toarnă peste celălalt lichid.

Mod de administrare:
Remediul obținut se bea în reprize, pe parcursul zilei, într-o cură de 2 săptămâni.

Pulberea de măceșe protejează inima

Substanțele active din compoziția măceșelor reglează tensiunea, previn infarctul și reglează nivelul colesterolului.

Mod de preparare:

Ai nevoie de: 5 linguri măceșe uscate. Zdrobește măceșele în râșniță. Pentru că semințele sunt destul de dure, nu se vor sfărâma, de aceea separă-le de pulberea obținută. Se păstrează la frigider pentru aproximativ 2 săptămâni, în borcane închise ermetic.

Mod de administrare:
Se administrează câte 5 lingurițe pe zi, pe stomacul gol, timp de o lună, în special toamna.

Info: Măceșele au o concentrație mai mare de vitamina C decât lămâile, portocalele și afinele. Din cauza acidității, sunt contraindicate persoanelor care suferă de ulcer și gastrită.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Georgi | 08 October 2014, 04:59
Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »