Medicii raspund / Afectiuni »

«Mă doare spatele din cauza calculatorului»

07 May, 17:25 | 5 comentarii

„Mă doare spatele şi cred că este din cauza poziţiei la calculator (scaunul este cam jos). Aş vrea să-mi spuneţi care este poziţia corectă în faţa monitorului“. Amalia L., Constanţa


Dr. Georgiana Ozana Tache, medic primar recuperare medicală, Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca”, Bucureşti

Scaunul trebuie sa aibă o înălţime corespunzătoare, pentru ca unghiurile de la nivelul articulaţiilor genunchilor şi şoldurilor să fie de 90 de grade sau nivelul genunchilor să fie uşor mai ridicat decât cel al şoldurilor.

Picioarele se pot sprijini pe un scăunel aflat sub birou. Unghiul dintre antebraţ si braţ (cotul) trebuie să aibă tot 90 de grade, iar antebraţele se vor sprijini pe cotiere, stânga şi dreapta scaunului, nu în aer, suspendate.

Ecranul calculatorului trebuie să fie perpendicular pe linia privirii, la o distanţă de 40-50 cm. Spatele se sprijină pe spătarul scaunului, fiind mai înalt, până la nivelul omoplaţilor, fiind prevăzut si cu tetieră, pentru sprijinul capului în zona occipitală sau a cefei. Nu se stă aplecat în faţă, se va sta sprijinit pe spătar.

Distanţa între torace şi marginea mesei este de un lat de palmă. Se face o pauză de la poziţia şezând din două în două ore, se vor face scurte plimbări, mişcări ale gâtului, membrelor, centurilor şi trunchiului.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mirela | 12 February 2015, 11:09
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Rodica | 12 February 2015, 16:42
Numai aici este cea mai buna oferta de lucru! Oferta noastra este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Adrian Razvan | 17 February 2015, 11:09
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de e-mail:
[email protected]
4 Postat de: Adrian M | 12 March 2015, 13:54
Stimata doamna,

si eu ca multi altii ma confrunt cu dureri lombare, si in plus am si o scolioza a coloanei. durerile mele sunt insa prezente de ani de zile si sunt suportabile de obicei mai cu statul drept, mai cu evitat sa ma aplec si sa ridic. si totusi nu pot lasa totul din mana pentru ca ma doare spatele.
in ultimul an insa dupa ce am facut o simpla miscare gresita simt aproape constatant o jena la jumatatea spatelui.
datorita unui amic medic am incercat o crema adusa de curant in tara pentru sportivi de performanta, fara ibuprofeni ketoprofeni etc care distrug ficatul si rinichii. fara sa vreau sa fac reclama o gasiti pe jutta.ro
am sunat la nr de contact si explicat problema si am obtinut de la o domnisoara foarte simpatica un kit de testare a produselor lor si apoi cand am facut comanda deoarece crema aceea este printre putinele lucruri care chiar ma ajuta si am primit si o reducere substantiala.
va recomand din inima sa incercati, si sper sa va ajute si pe dumneavoastra cum ma ajuta si pe mine zilnic sa pot sa conduc sa stau la birou si sa ridic si servieta cu laptop-ul de pe jos si chiar baiatul meu care are peste 30kg intre timp. sunt un alt om parca!
5 Postat de: Rodica | 07 May 2015, 19:10
De regulă, adevăraţii câştigători ai "loteriei vieţii" nu sunt decât cu 2-3% mai eficienţi decât cei care pierd. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »