Stil de viata&dieta / Nutritie »

Lista alimentelor care îți slăbesc imunitatea organismului

Autor: A.C. | 04 October, 18:05 | 0 comentarii

Vrei să ții departe răceala sau gripa în acest sezon rece? Nu te baza doar pe suplimentele de imunitate, ai grijă și la stilul de viață și la alimentație. 


Oboseala, zahărul, alimentele grase sunt doar câteva dintre motivele pentru care orice virus te doboară. Nutriționistul Cristi Mărgărit a explicat la Antena1 ce e de făcut pentru a ne crește imunitatea, dar și care sunt factorii care o scad. 

”Zahărul și lipsa somnului scade mult imunitatea. Când mănânci zahăr imunitatea se duce la vale. Un organism slăbit, obosit, este afectat de orice. Frigul sau schimbările de temperatură pot cauza inflamații și se instalează o infecție fie că e virală, fie că e bacteriană. De multe ori suntem purtători de virusuri sau bacterii fără să știm și când găsesc un moment propice se dezvoltă și îți afectează starea generală.

O banală răceală netratată poate ajunge la ceva mai rău. Fibrele și tărâțele de ovăz, urda(proteina din zer), citricele, sursele de zinc - fructe de mare, ouăle de țară, semințele de dovleac și vitamina D sunt importante surse pentru creșterea imunității”.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »