Psiho / Tulburari de somn »

Lipsa somnului te poate îmbolnăvi

Autor: Raisa Cristea | 28 September, 16:40 | 1 comentariu

Persoanele care nu dorm îndeajuns de mult au un grad mai ridicat de a dezvolta anumite afecţiuni. Descoperă care sunt bolile care pot fi cauzate de odihna insuficientă pe o perioadă mai lungă de timp.


Obezitate

Există mai multe cercetări care arată că persoanele care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte au un risc mai ridicat de obezitate. Explicaţia: organismul persoanelor care nu se odihnesc suficient secretă mai mult cortizol, hormonul stresului.

Drept urmare, aceşti oameni au o poftă de mâncare mai mare, încât ajung să le fie foame mai des, deci ajung să consume mai multe calorii şi să se îngraşe. Iar obezitatea, la rândul ei, poate să favoriezeze apariţia mai multor probleme de sănătate.

Afecţiuni respiratorii

Nopţile albe repetate la nesfârşit te pot face mai predispus sensibil în fața infecțiilor, din cauză că slăbesc imunitatea. Potrivit unei cercetări recente, dacă dormi frecvent mai puțin de șase ore pe noapte, eşti de patru ori mai predispus la răceli şi gripă, cât şi la alte infecţii.

Diabet

Persoanele care au adesea probleme cu somnul sunt de şase ori mai predispuse diabetului. Asta pentru că odihna insuficientă poate duce la eliberarea de insulină, respectiv la creşterea nivelului acesteia în sânge, favorizând apariţia diabetului.

Boli cardiovasculare

Persoanele de sex masculin care nu dorm suficient au un risc cu 80% mai mare să sufere de hipertensiune arterială faţă de cei care se pot bucura de un somn liniştit noaptea. O spune un studiu efectuat la Şcoala de Medicină Harvard, pe 784 de voluntari, cu vârsta de peste 65 de ani. Acestora le-a fost monitorizat somnul pe o perioadă de trei ani şi jumătate.  

Persoanele care nu au parte de suficientă odihnă sunt, de asemenea, predispuse la afecţiuni ale colonului, dar şi la depresie, mai spun cercetări din domeniu.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 28 September 2016, 18:18
Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii: http://accesrapid.ro/app/?section=articolePage&page=oportunitate
Adauga un comentariu »