Viata sexuala / Tulburari sexuale »

Lipsa raporturilor sexuale nu favorizează acneea

Autor: A.C. | 07 January, 09:00 | 0 comentarii

Corpul transmite semnale subtile când suferă un dezechilbru. Urmărește-le pe cele indicate de membre sau de aspectul pielii și al unghiilor. 

Spre exemplu frecvența raporturilor sexuale și/sau lipsa orgasmului nu au legătură cu apariția acneei. Sunt femei care prezintă acnee la pubertate datorită creșterii activității hormonale ovariene inițiate de hormonii gonadotropi hipofizari. Ovarele femeii secretă o anumită cantitate de testosteron care la unele femei poate fi nativ mai crescută. Odată ce sânii și uterul ating maturitatea în dezvoltare, ovarele femeii se adaptează secretând în mod normal o cantitate corespunzătoare de estrogen și progesteron contrabalansând acțiunea testosteronului și astfel acneea juvenilă dispare.

Sunt însă femei la care apariția acneei are loc ulterior ciclic înaintea și în timpul menstruației atunci când estrogenul și progesteronul înregistrează o scădere, dând astfel posibilitatea testosteronului să acționeze asupra tegumentelor și foliculilor piloși. De aceea femeile constată că epilarea devine mai dureroasă la menstră(testosteronul fortifică firul de par) iar vopseaua de par nu impregnează bine firul de par. Acneea poate fi cauzată și de patologia ovarelor polichistice în care se constată o creștere a testosteronului.

După naștere, dacă fătul este băiat, femeia poate ulterior prezența acnee și accentuarea pilozității deoarece începând cu luna 4 a viatii intrauterine, testicolele fătului încep să secrete testosteron care influențează tabloul hormonal al mamei, informează romedic.ro.

De aceea femeile care nasc băieți sunt mai puțin supraponderale în timpul sarcinii urmând că apoi să revină mai grabnic la o greutate normală.În aceste condiții dezvoltarea sânilor este moderată însă creșterea masei osoase este mai mare (creșterea cu 1-2 numere la încălțăminte) datorită acțiunii testosteronului și hormonului de creștere (secretat de hipofiză fătului)asupra scheletului osos (în lipsa cartilajului de creștere la persoană adultă, oasele se dezvoltă doar în lățime) Acneea poate să apară și în preclimax, atunci când se înregistrează o scădere a sintezei hormonilor feminini (a progesteronului mai semnificativă) permițînd astfel testosteronului să contrabalanseze acțiunea acestora și să acționeze asupra tegumentelor și al foliculilor piloși.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »