Stil de viata&dieta / Diete »

Legătura strânsă dintre pierderea în greutate și căderea părului  

Autor: A.C. | 05 October, 12:55 | 0 comentarii

Atunci când ai început să ții o dietă și spre marea ta fericire ai și dat jos câteva kilograme apar totuși alte probleme. Odată cu această veste bună, se poate să fi observat și faptul că pierzi mai mult păr. 


Din păcate, acest efect negativ este foarte des asociat cu pierderea în greutate rapidă, sau cu stresul din cauza cărora slăbești. Nutriționistul Ben Warren declară că din nefericire cu cât slăbești mai mult cu atât vei pierde mai mult păr.

Oamenii de multe ori nu au un aport suficient de proteine atunci când slăbesc, explică nutriționiștii. Când nu obțineți suficientă proteină, corpul trebuie să decidă unde să trimită proteina pe care o are la dispoziție, iar având în vedere faptul că părul nu este crucial pentru supraviețuire, din ce în ce mai puțini nutrienți sunt trimiși spre podoabă capilară. Partea bună însă este că pierderea părului este temporară, iar atunci când ajungi la o greutate stabilă, acesta își va reveni.  

Totuși, dacă intenționați să pierdeți mult din greutate și doriți să minimalizați impactul negativ, încercați să păstrati cantitatea zilnică  de proteine recomandată, care ar fi de 46 de grame. Specialiștii sunt de părere că este o idee bună să încercați să introduceti niște zinc în dietă deoarece este un nutrient cheie atât pentru creșterea părului precum și pentru creșterea pielii și a unghiilor.  

Dacă totuși pierderea părului devine îngrijorătoare, se recomandă să luați un supliment de biotină sau chiar o vitamină prenatală, ambele au o mulțime de vitamine suplimentare, vitamine la care organismul slăbit tânjește în această perioadă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »