Psiho / Depresie »

Legătura dintre depresie și creier!

Autor: A.C. | 01 March, 16:15 | 0 comentarii

Dacă ai o stare de agitație continuă, iar tristețea nu te mai părăsește, nu ezita să consulți un medic specialist deoarece există posibilitatea ca un blocaj emoțional să-ți creeze anumite dezechilibre care, pe termen lung, îți vor afecta sănătatea.


Deși o bună perioadă depresia a fost considerată ca fiind un subiect tabu, aceasta a devenit o afecțiune cât se poate de serioasă, care trebuie tratată cu maximă responsabilitate pentru a putea fi controlată și pentru a nu crea deficiențe și mai mari.

Sentimentele fac parte din viața noastră a tuturora, însă când tristețea și starea de anxietate apar în mod constant, mai mult ca sigur există un blocaj emoțional pe care trebuie să îl rezolvi în cel mai scurt timp posibil.

”Există o legătură. Depresia e în creier, de acolo și pleacă. Depresia reprezintă o schimbare a comportamentului. Dintr-o dată constați că nu mai ești aceeași persoană, toate funcțiile tale s-au lăsat în jos pe atenție, pe memorie, pe judecată, pe decizie, pe comunicare cu cei din jur. Depresia are trei stadii: ușoară, medie și gravă. Și are o serie întreagă de cauze: nenorociri, scandaluri, divorțuri, dezamăgiri intelectuale, degradări la locul de muncă, subaprecieri” a explicat profesor doctor Vlad Ciurea, la Antena 3. 

Cum prevenim depresia 

”Dacă cineva te înjură, să zâmbești, să-i vorbești frumos. Te relaxează pe tine și te ajută să îndepărtezi răul. E bun jocul, e bine să stai în grup și să comunici” a mai adăugat medicul. 

„Deschideți geamul larg dimineața, inspirați aer curat, trimiteți în altă parte toate gândurile rele, gândiți pozitiv, faceți lucrurile care vă plac și trăiți clipa”. 

„Simțim energia negativă. Dacă avem oameni pozitivi și noi ne pozitivăm în toate aceste lucruri”. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »