Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Leacuri de tot felul cu cartofi cruzi

Autor: | 01 April, 15:20 | 4 comentarii

Imaginea basmalei cu felii de cartof legate în jurul frunţii este probabil binecunoscută pentru migrene. Dar „merele pământului”, cum mai sunt numiţi cartofii, tratează şi alte afecţiuni.


Sănătos şi hrănitor, cartoful conţine amidon, glucoză, acid folic, vitaminele B1, B6, C şi K, precum şi minerale (potasiu, fosfor şi mangan).

Dacă nu este preparat cu grăsime, este recomandat persoanelor obeze pentru că nu îngraşă. Această legumă conţine tuberină, o substanţă care favorizează creşterea copiilor.

Tratează ulcerul 

Sucul de cartofi cruzi este leacul ideal în tratarea ulcerelor gastrice şi a acidităţii gastrice. Calmează şi cicatrizează mucoasele digestive, este antispastic şi diuretic.

Dacă suferi de litiază biliară, de ulcer sau de gastrită, bea timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar cu suc de cartofi.

Se pun două degete de suc într-un pahar, se completează cu apă şi cu suc de morcov în aceeaşi cantitate. Atenţie, sucul se alterează repede, de aceea trebuie consumat imediat ce a fost preparat. Sunt recomandate soiurile rozalii.

Bun pentru arsuri

Cartoful crud vindecă arsurile, degerăturile, ulceraţiile şi edemele pleoapelor. Se rad câţiva cartofi, se amestecă cu miere sau cu ulei de măsline, se aplică pe locul vătămat şi se acoperă cu un bandaj, lăsând să acţioneze cel puţin două ore. Se schimbă cataplasma cu alta proaspătă şi se continuă tratamentul până la vindecare.

Alungă migrenele

Pe lângă metoda aplicării rondelelor de cartofi pe frunte, în cazul migrenelor se mai poate prepara un suc cald de cartofi (câte un sfert de pahar, de trei ori pe zi înainte de masă). Iar ceaiul obţinut din 15 g frunze proaspete fierte în 750 ml apă, strecurat şi îndulcit cu miere este bun pentru calmarea tusei.

Elimină paraziţii intestinali

De ajutor sunt şi cartofii fierţi. Consumarea timp de trei zile a unei salate de cartofi amestecaţi cu ulei de nucă va duce la eliminarea paraziţilor intestinali. În crizele de sciatică, se fierb 100 g cartofi în jumătate de litru de apă, se pasează şi se întinde pasta pe un prosop şi se aplică pe locul dureros.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Selina | 08 November 2012, 13:48
Ce este bine pentru sanatatea noastra gasesti restartpentrusanatate . b l o g s p o t . c o m
2 Postat de: Dana | 11 September 2014, 04:24
Munca de calitate ( operator online) si bine platita : 300 de dolari! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Trimitei textul " Info" la adresa de email [email protected] pentru detalii.
3 Postat de: Ale | 11 September 2014, 06:57
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Silvia | 12 September 2014, 14:25
Locuri de munca urgente!
Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »