Stil de viata&dieta / Nutritie »

Laptele de capră, indicat celor cu intoleranță la lactoză

Autor: Alexandra Tudor | 18 May, 12:00 | 0 comentarii

Compoziția laptelui de capră și structura sa proteică fac din acesta un aliment facil de digerat, chiar și de persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.


Dacă până acum ai băut lapte de vacă cu regularitate, descoperă de ce ar fi indicat să-l înlocuiești câteodată cu acela de capră.

Chiar dacă are gustul un pic diferit față de cel de vacă, trebuie precizat faptul că are un nivel mai scăzut de lactoză, la fel ca și nivelul lipidic, ceea ce contribuie la o digestie mai bună.

Este ușor de digerat

Acizii grași mono și polinesaturați pe care-i iei din laptele de capră joacă un rol important în menținerea unui stil de viață sănătos. Este un motiv în plus pentru care să alegi să consumi cu regularitate lapte de capră, mai ales că aceste tipuri de acizi se regăsesc în el ntr-o cantitate mai mare decât în cel de vacă.

Se recomandă în dieta de slăbit

Cu un conținut mic de grăsimi, laptele de capră favorizează pierderea surplusului de kilograme, asigurând în același timp aportul necesar de proteine și aminoacizi esențiali.

În plus, datorită conținutului de riboflavină (vitamina B2), îți dă energie pe tot parcursul zilei dacă alegi să îți începi dimineața cu un bol de cereale la care adaugi o mână de fructe uscate și o cană de lapte de capră.

Citește și: Beneficiile consumului de brânză de capră

Stopează evoluția inflamațiilor

Dacă te confrunți cu probleme inflamatorii la nivelul intestinelor un prim pas este acela de a înlocui în alimentația ta laptele de vacă cu cel de capră. Capacitățile sale inflamatorii va facilita absorbția inflamațiilor și buna desfășurare a tranzitului intestinal.

Se pare că este cel mai apropiat lapte ca și structură de cel matern. De aici putem înțelege mai bine capacitățile sale de regenerare și hidratare a organismului.

Previne anemia și susține imunitatea

Regăsim în laptele de capră un conținut bogat de calciu, forsfor, potasiu, magneziu dar și vitaminele A, B1, B2, C.

Studiile efectuate pe baza componentelor sale a scos la iveală faptul că este un ajutor de nădejde în cazuri de anemie, demineralizare osoasă, sistem imunitar slăbit și oboseală permanentă.

Un alt avantaj al consumului zilnic de lapte de capră este acela că are un conținut mare de acid organic care este capabil să stopeze evoluția cancerului aflat în stadiu incipient.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »