Remedii naturiste / Puterea plantelor »

La ce te ajută suplimentul de cohoș negru

Autor: Cristina Mitrea | 03 October, 10:20 | 0 comentarii

Cohoșul negru este o plantă a cărei rădăcină este utilizată în scopuri medicinale. A început să fie folosită pe scară largă la mijlocul anilor '50 pentru a rezolva probleme de sănătate specifice femeilor. De atunci, cohoșul negru este utilizat în special pentru reducerea manifestărilor caracteristice menopauzei.


Cohoșul negru, care se găsește sub formă de capsule, reduce bufeurile, tulburările emoționale și de somn, dar și de apetit provocate de menopauză. De asemenea, are un rol în încetinirea îmbătrânirii premature cauzate de acel deficit estrogenic care apare la menopauză și reduce uscăciunea mucoasei vaginale. Se pare că planta are efecte similare cu ale estrogenului în corpul uman.

Osteoporoza, una dintre cele mai importante cauze de fracturi ale persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, are un inamic în cohoșul negru. Acesta ajută la reducerea pierderilor de masă osoasă și la creșterea densității oaselor.

Anumite studii au arătat că suplimentele de cohoș negru ar putea mări rata de supraviețuire la femeile diagnosticate cu cancer de sân, iar unele cercetări sugerează că această plantă ajută femeile care luptă cu infertilitatea.

Încă nu există dovezi științifice concludente, însă cohoșul negru și-a arătat utilitatea în cazul unor persoane care l-au luat împotriva durerilor menstruale, a sindromului premenstrual, a acneei și a anxietății.

Cohoșul negru se administrează de obicei în timpul mesei, 1 capsulă de 2 sau 3 ori pe zi, cu 200 ml de apă.

Anumite medicamente, cum ar fi atorvastatina sau cisplatina, interacționează cu efectele cohoșului negru.

Prin urmare, înainte de a începe un tratament cu suplimente naturale, mai ales dacă suferi de anumite afecțiuni cronice, e bine să te consulți cu medicul de familie.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »