Remedii naturiste / Terapii complementare »

Kombucha, leacul împăraților Chinei

Autor: Cristina Popescu | 25 March, 14:10 | 3 comentarii

Există și ciuperci binefăcătoare, care pot fi folosite cu succes în vindecarea bolilor. Kombucha, denumită şi ,,meduza japoneză'' sau ,,ciuperca ceaiului", a fost descoperită în urmă cu 2.000 de ani şi considerată în ţările Orientului Îndepărtat un adevărat panaceu.


În China, băutura produsă din această ciupercă era con­siderată sacră, un adevărat elixir al tinereţii veşnice, fiind folosită inițial doar de marii nobili.

În zilele noastre, medicina mo­der­nă confirmă calităţile terapeutice deosebite ale ciu­percii ceaiului și o recomandă în trararea mai multor afecțiuni: infecţii bacteriene, stimularea metabolismului, ateroscleroză, artrită, reumatism şi mul­tor altor afecţiuni.

Ce este Kombucha?

Este o colonie de peste 20 de microorganisme, bacterii ,,prietenoase” şi ciuperci care fermentează în ceai verde sau ceai negru îndulcit, dând naştere unei băuturi acidulate şi aromate, asemănătoare cidrului.

Pe măsură ce Kombucha consumă zahărul, produce o multitudine de acizi organici, precum acid glucuronic, acid gluconic, acid lactic, acid acetic, acid butyric, acid malic şi acid usnic; vitamine, în special din grupul B, precum şi vitamina C; totodată, mai produce aminoacizi şi enzime necesare organismului uman. Toate acestea prezintă avantajele culturilor probiotice, care ajută la menţinerea sănătăţii.

Deși studiile asupra ciupercii nu au fost complet elucidate, se știe deja că ea conține cantități importante de vitamina C, precum și complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B12), calități care justifică proprietățile sale de reîntinerire și energizare a organismului.

În plus, ciuperca conține și substanțe antibiotice și antivirale puternice, fapt ce explică beneficiile sale în tratarea bolilor infecțioase.

Însă, cea mai mare calitate a ciupercii este puterea sa detoxifiantă, de unde si utilizarile sale in tratarea reumatismului, a gutei, precum si a bolilor de piele.

De asemenea, conține și substanțe cu efecte hormonale, motiv pentru care este recomandat ca remediu pentru vârsta a treia, dar și pentru copiii aflați în creștere, pentru cei aflați la pubertate și care se confruntă cu fenomenele neplăcute specifice acestei perioade.

Cum se obține Kombucha?

Pentru obținerea băuturii, veți avea nevoie de o cultură de kombucha (o poți procura din magazinele naturiste online) și de lichidul de start (ceai fermentat din kombucha).

Întrucât obținerea ciupercii acasă este mai dificilă, îți recomandăm să achiziționezi ciuperca de pe internet, de la crescătorii de kombucha. Iată cum se obține băutura:

- Într-un vas cu un litru de apă clocotită se pun 2 lingurițe de ceai negru sau ceai verde, se acoperă și se lasă să infuzeze timp de 30 de minute, după care se strecoară si se amestecă bine cu 100 g zahăr;

- Ceaiul obținut se lasă să se răcească, până ajunge la temperatura camerei, după care se toarnă într-un borcan înalt, cu gura largă;

- Se adaugă în borcan un strat gelatinos de Kombucha, după care se acoperă gura borcanului cu un tifon curat;

- Se lasă ceaiul la fermentat timp de 5-6 zile, după care se filtrează. Acest timp este necesar pentru ca microorganismele prietenoase din aceasta colonie să aibă timp să consume zahărul și să-l transforme în substanțe cu efecte vindecătoare;

- După cele 5-6 zile, se filtrează ceaiul prin tifon, iar lichidul obținut se depozitează în sticluțe, care se țin la rece (termenul de valabilitate este de maximum două săptămâni);

- Când băutura ajunge la gustul şi aciditatea dorite, cu mâinile curate, se scoate ciuperca din borcan, se clăteşte sub jet de apă rece şi se introduce într-un nou borcan cu ceai preparat ca în reţeta anterior descrisă;

Beneficiile ceaiului Kombucha

Constipație - Se țin cure de lunga durata (minimum o luna) cu Kombucha, care reechilibrează flora intestinală și astfel îmbunătățește tranzitul intestinal și elimină microbii dăunători. Se beau minimum două pahare pe zi, de regulă pe stomacul gol. Este un bun remediu în tratarea candidozelor digestive, pentru atenuarea efectelor nocive ale administrarii antibioticelor și pentru stimularea digestiei.

Reumatism, gută - O cura de două luni, în care se consumă zilnic jumătate de litru - un litru din acest preparat are efecte de dezintoxicare remarcabile. Acidul glucuronic ajută la inactivarea și eliminarea din organism a substanțelor toxice, fiind un ajutor neprețuit în tratarea acestei categorii de afecțiuni.

Prevenirea și combaterea aterosclerozei și hipertensiunii - Se beau 3 pahare de ceai Kombucha pe zi, în cure cu o durată de minimum trei luni.

Dureri de cap - Consumarea a 2-3 pahare de Kombucha poate opri din timp migrenele care apar pe fondul stresului și al suprasolicitării nervoase.

Anxietate, iritabilitate - Se consumă regulat acest ceai, iar rezultatele se vor vedea în timp. Kombucha linistește nervii, alungă tristețea și redă pofta de viață. Se consumă zilnic înainte de fiecare masă câte o jumătate de pahar de preparat.

Adjuvant în tratamentul cancerului - Se pare că prin efectele sale intens depurative, de stimulare imunitară (administrarea sa stimulează producția de Interferon) și vitaminizante este un remediu excelent de protecție împotriva cancerului. Astfel, se bea un litru din acest remediu pe zi, în locul apei obișnuite, în cure de lungă durată - cel puțin 45 de zile.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 25 March 2015, 18:13
Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Magdalena | 25 March 2015, 20:56
Te-ai saturat sa depinzi de altii?Ai vrea sa devii propriul tau stapan? Acum ai sansa. Ramai la locul de munca pana demarezi afacerea si apoi vei vedea ca nu mai merita stresul si timpul pierdut. Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi.
Cu cunostinte minime PC si o instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail, o sa incepi sa lucrezi doar pentru tine.Trimite textul “DETALII” la adresa de email: [email protected]

3 Postat de: Andrei Bele | 25 March 2015, 22:15
CEA MAI ACCESIBILA OFERTA DE LUCRU! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »