Actualitate »

Ketchup-ul, pericol pentru sănătatea ta? Uite câte E-uri conţine!

Autor: Rebeca Sotir | 28 July, 11:10 | 1 comentariu

Sosul din roşii comercializat, care, aparent, îţi face viaţa mai frumoasă dând o aromă şi un gust deosebit preparatelor pe care le consumi, poate fi un adevărat pericol pentru sănătatea ta. Cele mai recent studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a arătat că unele tipuri de ketchup de pe piaţă conţin de la 1 la 9 E-uri.


Supraproducţia şi oferta foarte variată a produselor alimentare îi obligă pe producători să facă tot posibilul pentru ca produsul lor să aibă succes. Astfel, produsele sunt conservate pe perioade lungi, se introduc coloranți care fac ca aspectul să fie cât mai atractiv, vitamine produse pe cale artificială, dar și aditivi alimentari cunoscuţi sub numele de E-uri. De cele mai multe ori, cumpărătorii nu sunt atenţi la etichete, astfel riscând să îşi pună sănătatea în pericol.


Citeşte şi:

5 aditivi alimentari pe care e bine să-i eviți

VIDEO. Care sunt cele mai periculoase E-uri din hrana zilnică?


Aşa se întâmplă şi în cazul ketchup-ului. Un studiu realizat de către Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania ne dezvăluie că din cele 24 de tipuri de produse ketchup, 33,33% conţin 5 E-uri, 25% conţin 2 E-uri, 20,8 % conţin 4 E-uri, 8,33 %-7 E-uri şi 4,16 % conţin 9 E-uri.

Consumarea îndelugată sau improprie a acestor adaosuri sintetice poate duce la distrugerea sistemului imunitar, dar poate crește țși riscul de apariție a tumorilor maligne şi benigne.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Crina | 16 October 2015, 06:33
Sistem performant pentru succes! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire gratuita si de cea mai buna calitate, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Porneste rapid si cere acum toate informatiile, la adresa de email: [email protected] sau adresa de facebook Crina si Iulian Dimache-Sima
Adauga un comentariu »