Actualitate »

Jumătate din fumători vor să renunţe la viciu

Autor: Cătălina Rafailă | 20 November, 14:43 | 3 comentarii

Cu ocazia Zilei Naționale fără Tutun, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” a efectuat câteva studii cu privire la obişnuinţele românilor fumători.


Astfel, jumătate dintre fumători îşi doresc să renunţe la ţigări, chiar şi necunoscând toate efectele fumatului. “Conform statisticilor, în ultimul an, 51,1% din fumătorii au încercat să abandoneze ţigara, iar 77,1% dintre aceştia au rezistat cel puţin o săptămână tentaţiei de a fuma.

Mulţi fumători neglijează însă faptul că fumul de ţigară conţine peste 4000 de compuşi nocivi sănătăţii. Sute dintre aceşti compuşi sunt toxici, iar câteva zeci sunt chiar cancerigeni.

Fumul de ţigară afectează atât sănătatea fumătorului, cât şi pe cea a persoanelor din jurul său - fumătorii pasivi”, a declarat dr. Adrian Mocanu, managerul Institutului Naţional de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucureşti.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Maricika | 10 April 2015, 09:53
SUnt fumatoare de 2 ani de zile. Pana acum am tot incercat diverse metode, dar toate av eau efect temporar. Acum iau Nicorix ceva capsule, dar sunt megasceptica ca o sa ma ajute. Cred ca tot vointa e cea mai importanta.

2 Postat de: Ramo | 21 August 2017, 14:05
Asa este. Si eu sunt de parere ca doar vointa este cea care ne poate ajuta sa scapam de tigari. Daca nu ai vointa chiar ca e in zadar incercarea de a renunta la tutun.

3 Postat de: Dana | 26 September 2017, 10:35
Doar cu vointa nu poti sa scapi de tutun. Mai trebuie sa faci si altceva pe langa ca sa ai rezultate bune.

Adauga un comentariu »