Familia ta / Copii »

Jucării periculoase pentru copii. Tentațiile de care trebuie să îl ții departe

Autor: Alexandra Tudor | 31 August, 13:25 | 2 comentarii

În orice casă cu unul sau mai mulți copii, se observă un colț sau o cameră plină cu jucării. Nu numai că acestea îl pot lipsi pe copil de posibilitatea de a-și imagina jocuri, de a fi creativ, mai mult, unele dintre ele sunt extrem de periculoase pentru sănătatea lor.


Articole similare:

În orice casă cu unul sau mai mulți copii, se observă un colț sau o cameră plină cu jucării. Nu numai că acestea îl pot lipsi pe copil de posibilitatea de a-și imagina jocuri, de a fi creativ, mai mult, unele dintre ele sunt extrem de periculoase pentru sănătatea lor.

Jucăriile un exces nu sunt neapărat necesare copiilor, mai ales că există tendința ca cele mai noi generații de jucării să prevadă funcții la care părinții nu se puteau gândi vreodată pe vremea copilăriei lor. Dacă totuși vrei să cumperi jucării copilului, ai grijă să aibă inscripționat pe etichetă marcajul CE, așa vei știi că jucăria respectă normele de securitate ale Uniunii Europene.

Jucării periculoase pentru copii – jucăriile ieftine și prost făcute conțin substanțe periculoase

Jucăriile ieftine, cu miros chimic sau parfumat mai puternic nu ar trebui cumpărate. Acestea sunt lipite cu adezivi ieftini și dăunători, precum formaldehida, care este cancerigen. De asemenea, evită plasticele ieftine sau verifică să nu conțină ftalați sau PVC.

În plus, jucăriile ieftine sunt și de cea mai proastă calitate, ele pot conține chiar plumb sau alte substanțe dăunătoare pentru copil.

Jucăriile mici, gen păpuși barbie cu păr și alte accesorii foarte mici, este bine să le eviți, mai ales în primii 4 ani. La fel sunt și mașinuțele mici, cu roți și alte accesorii ce pot fi înghițite. Jucăriile care se sparg ușor și cu care se pot înțepa sunt la fel de periculoase, iar la cele cu puf sau păr, acestea pot fi inhalate, iar copilul se poate sufoca.

O altă categorie de jucării periculoase sunt cele cu magneți, deoarece aceștia pot fi înghițiți de cei mici, până la 6 ani. Magneții înghițiți pot perfora stomacul și nu pot fi înlăturați decât prin operație. Copiii pot suferi în urma înghițirii magneților, unii dintre ei neputând fi salvați.

Jucării periculoase pentru copii – jucăriile cu magneți și jucăriile mici, un pericol imens pentru bebeluși, dar și pentru cei mai mari

Jucăriile cu baterie pot reprezenta și ele un pericol deoarece unele baterii au tendința de a se supraîncălzi, deci, de a lua foc. Nu lăsa copilul oricum în preajma lucrurilor cu baterie, gen laptop, telecomandă sau altele de genul acesta.

Jucăriile de fetițe, mai ales, gen bijuterii și alte accesorii ieftine, pot fi periculoase. Acestea conțin două substanțe foarte periculoase pentru sănătatea copilului, cadmiu și plumb. Copiii mai mici încearcă cu gura tot ce le vine în mână, așadar acestea pot fi dăunătoare.

Chiar dacă jucăriile pot reprezenta o metodă de a ține copilul preocupat, acesta nu trebuie lăsat fără a fi supravegheat. Datorită faptului că explorează tot ce este în jur și sunt extrem de curioși și inventivi, cei mici, dar și cei mai mari, pot întrebuința anumite jucării cu alt scop, decât acela care îl presupune jucăria respectivă.

Astfel că, cel mai bine să fiți precauți. Jucăriile de lemn sunt de preferat celor de plastic, cele mari celor mici, iar pentru copiii de peste 4 ani, cele mai bune sunt jocurile și activitățile în aer liber. Cei mici sunt mereu bucuroși să descopere lumea înconjurătoare. În plus, pericolele sunt mult mai mici afară, unde pot zburda fericiți.    

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 14 May 2015, 18:00
Dorinţa ta este forţa motrice care te va ajuta să te îndrepţi în direcţia dorită de tine, iar aşteptările pozitive sunt forţa de atracţie care va atrage în viaţa ta toate condiţiile necesare pentru ca visul tău să se împlinească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Dana | 31 August 2015, 23:08
Iti place sa citesti? Si ti ar placea citind, sa inveti, sa faci bani mai multi!? Vino in echipa noastra. Căutăm urgent colaboratori part-time sau full-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul „CARTE” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »