Familia ta / Discutii intre mamici »

Îți stăpânești bine furia, ai un copil echilibrat emoțional

Autor: Daniela Purcaru | 23 November, 17:00 | 1 comentariu

Agresivitatea copiilor este cauzată, printre altele, de un model de părinte stresat, care nu știe sau nu poate să-și țină în frâu furia.


Copilul, oglinda părinților

Dacă obișnuiești să strigi la copilul tău, îți verși nervii pe el sau te enervezi din orice din cauza stresului la care ești supus de-a lungul zilei, riști ca el să se comporte la fel. Oricine se înfurie din când în când, dar, cel puțin în primii ani ai copilului, e mai bine să nu se întâmple de față cu el, pentru că învață prin imitare.

Din nefericire, comportamentul agresiv al celor mici, manifestat la numai 4-5 ani, dacă nu este îndreptat, se păstrează la maturitate. Pentru a fi un exemplu bun pentru copil:

- dormi suficient,

- păstrează un program fix de masă,

- scurtează perioadele de stres sau aplică metode de relaxare,

- respectă-ți timpul liber sau rezervă-ți măcar o oră pe zi pentru o activitate care-ți place.

Așa eviți răbufnirile!

Ca părinte, îți este pusă la încercare răbdarea și după orele de muncă. Pentru a nu risca să ai o criză de furie, când copilul face ceva cu care nu ești de acord, oprește-l imediat. Argumentează-i de ce nu are voie să facă acel lucru. Dacă amâni și intervii mai târziu, e posibil să-ți ieși din fire.

Respectă-ți copilul!

Nu se poate întotdeauna să fie după cum îți dorești. Copilul, ca fel ca tine, are voință proprie și simte nevoia ca măcar câteodată să se fie lucrurile și pe placul lui. Acceptă asta, pentru ca și el să te asculte și respectă unele dintre dorințele lui, cu atât mai mult dacă nu este ceva ce-l pune în pericol, ci, din contră, îi satisface setea de cunoaștere.

Acceptă că nu ești perfect

Cu cât vei vrea mai mult să fii părintele perfect, care acționează ca la carte, cu atât vei aduna mai multe fructrări și vei simți o presiune mai mare. Renunță la șabloane, pentru a te elibera de această presiune și a nu risca să te înfurii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 04 December 2016, 10:42
Tu castigi bani cu cel mai interesant film!Castigi bani cu un subiect de Hollywood! Stabilitate si seriozitate!Te ajutam sa reusesti si tu!Fii un invingator!Un film bun la Hollywood! Vrei sa castigi bani?Lucrezi comod, acasa la tine!Hollywood are nevoie de o poveste senzationala!Rapid! Hollywood e aici! Castiga si tu bani!Suntem cei mai buni!
Solicita acum detalii la adresa de email: [email protected] com

http://bit.ly/29ypMJN
Adauga un comentariu »