Sanatatea ta / Ce te doare »

Îți este mereu frig, indiferent de temperatura? Poți avea o problema gravă de sănătate

Autor: A.C. | 07 February, 08:30 | 0 comentarii

Dacă ți se întâmplă să ți se facă frig de fiecare dată, indiferent de temperatura, ai putea avea o problema gravă de sănătate. 


Tremuratul, oboseala, dificultățile de respirație, insomnia și slăbiciunea sunt toate semne comune ale anemiei. Problemele cu rinichii pot încetini producția hormonului eritropoietina, care stimulează producția de celule roșii de sânge în măduva osoasă.

Anemia cronică ar putea fi un semn că rinichii tăi nu funcționează în mod corespunzător. În cazurile în care anemia este cauzată de probleme ale rinichilor și lipsa de eritropoietina, medicii recomandă tratamentul pe baza de hormoni.

Simptome care pot indica probleme cu rinichii

Pentru ca întreg organismul să funcționeze corespunzător, rinichii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate. Cele mai frecvente semna care indică faptul că nu funcționează așa cum ar trebui sunt: schimbarea culorii urinei, stările de vomă, anemia, oboseala acută, respirația urât-mirositoare sau dificultațile respiratorii.

Nu te hidratezi suficient

Dacă bei prea puțină apă, rinichii vor fi afectați în mod direct, deoarece sângele devine mai concentrat și ajunge mai greu înspre rinichi. Aceștia nu mai pot elimina toxinele, consecința fiind acumulare de toxine în organism. Pentru a preveni această situație, trebuie să consumi în jur de 10-12 pahare de apă zilnic.

Consumi alimente sărate

Consumul în exces de sare poate cauza probleme întregului organism. Rinichii sunt responsabili de metabolizarea cantității de sodiu regăsită în mâncare într-un procent de 95%, așadar, o cantitate prea mare va îngreuna eliminarea excesului de sare. În urma acestui fapt, consecințele vor fi reducerea funcției rinichilor și retenția de apă în organism – direct răspunzătoare pentru creșterea presiunii arteriale. Cantitatea zilnică de sare la care ar trebui să te limitezi este de 5 grame.

Dormi prea puțin

Un adult are nevoie de cel puțin 6-8 ore de somn în fiecare noapte, dar dacă obișnuiești să dormi mai puțin de 6 ore, vei vedea imediat efectele, care, din păcate, pot fi pe termen lung. În timpul somnului, țesuturile se regenerează și când nu te odihnești suficient, acest proces este împiedicat. Studiile au arătat că lipsa odihnei se află în strânsă legătură cu hipertensiunea și cu ateroscleroza.

Bei multă cafea

Cafeina consumată în cantități mari poate avea efect dăunător asupra sănătății deoarece ridică tensiunea și suprasolicită rinichii. Pe termen lung, consecințele pot fi grave. Un studiu internațional referitor la sănătatea rinichilor a demonstrat conexiunea dintre excesul de cafeină și pietrele la rinichi din cauza eliminării calciului din urină într-o cantitate mai mare. Poți bea în continuare cafea, având grijă să nu depășești consumul a 2 ceșcuțe pe zi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »