Sanatatea ta / Analize medicale »

Îți cade părul mai mult ca în mod normal? Ce este în neregulă în corpul tău

Autor: A.C. | 18 December, 15:00 | 0 comentarii

Este normal să pierzi până la 100 de fire de păr pe zi. Însă dacă observi că îți cade părul mai mult, trebuie să-ți faci urgent analizele. 


Sistemul endocrin afectează toate procesele care au loc în corp. De aceea, este foarte important să monitorizezi sănătatea glandei tiroide.

Unul dintre semnele care îți spun că ai probleme cu hormonii este o pierdere bruscă a părului sau apariția unor modificări în structura firului de par.

Celulele din firul de par se multiplică cel mai repede din corp, de aceea schimbările hormonale le afectează întâi, ducând la încetinirea creșterii părului, la subțierea firului de par și la căderea părului. Dacă te simți nervoasă și obosită, ai schimbări de greutate și menstruație neregulată, mergi imediat la un endocrinolog.

Dacă te confrunți și tu cu această problemă, află care sunt principalele cauze ale căderii părului și învață cum să le tratezi.

Deficiența de fier poate duce la căderea părului. Pentru a te asigura că ai o cantitate suficientă de fier în organism, mănâncă mai multă carne roșie și cât mai multe legume.

Mineralele sunt foarte importante pentru creșterea părului. Mănâncă fructe și legume proaspete în fiecare zi pentru a asigura nivelul normal de minerale în organism.

Tiroida leneșă este o altă problema care duce la căderea părului. Dacă această glandă nu funcționează bine, riști să pierzi foarte mult par.

Anemia este o frecventă cauză a căderii părului. Astfel, este bine să consumi alimente bogate în fier, precum ficatul (nu și dacă ești însărcinată), cereale integrale, legume cu frunza verde-închis, ouă, curmale și stafide.

Diabetul sau problemele cu glanda tiroidă pot provoca schimbări hormonale în organism care pot duce la căderea părului. De asemenea, sindromul ovarelor polichistice poate fi cauza fie a pierderii părului, fie a apariției acestuia în zone nedorite precum față sau mâini.

Vopsirea părului, întinderea sau decolorarea pot duce la căderi temporare de păr. Firele pot cădea din rădăcină în urma traumatizării scalpului cu soluții chimice.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »