Actualitate »

Ingredientul din săpun care poate cauza cancer de colon

Autor: Alina Corneanu | 13 June, 10:40 | 0 comentarii

Un ingredient care se găsește în multe dintre pastele de dinți și în săpunurile din comerț poate crește riscul de apariție a cancerului de colon, atrag atenția oamenii de știință americani. 


Articole similare:

Mai exact, substanța cunoscută sub numele de triclosan poate favoriza apariția modificărilor la nivelul bacteriilor intestinale, fapt ce poate să fie asociat cu predispoziția către cancerul de colon.
 
Cercetarea, publicată în Jurnalul Medical „Science Translational Medicine“, a arătat că tratamentul de scurtă durată cu doze mici de triclosan aplicat pe cobai poate duce la apariția inflamațiilor la nivelul colonului, la colită și chiar la cancerul de colon.
 
„Acesta este primul studiu care arată clar care sunt efectele triclosanului asupra sănătății intestinale și nu numai“, explică Guodong Zhang, cercetător în cadrul Universității din Massachusetts din Statele Unite ale Americii.
 
Oamenii de știință susțin că cercetările vor continua chiar pe eșantioane mai mari pentru a evidenția cu exactitate care sunt riscurile pentru sănătate dacă persoana folosește produse care conțin triclosan.
 
La nivel global substanța (care are rol antimicrobian) se află pe lista de ingrediente la mai mult de 2.000 de produse de îngrijire corporală, dar și cele destinate curățeniei din locuință.      
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »