Remedii naturiste / Problemele tale »

Infuzii din plante medicinale care previn bolile de ficat

Autor: Alexandra Tudor | 24 May, 16:05 | 1 comentariu

Folosește plantele potrivite pentru a menține sănătatea ficatului și a evita bolile acestui organ! Află din cele ce urmează care sunt cele mai bune ceaiuri hepatice!


Despre ficat se spune că este un  organ care, atunci când se îmbolnăvește, nu produce simptome evidente decât în stadii avansate. Astfel că odihna, mâncarea  sănătoasă, mișcarea și relaxarea sunt importante pentru a-ți păstra ficatul sănătos timp îndelungat.

Macerat de păpădie

Această planta poți să o folosești în ceai, smoothie, salată sau chiar și în suc. Frunzele de păpădie au un efect excelent în cazul persoanelor ce suferă de boli de ficat în timp ce tulpina proaspătă este adjuvant în hepatita cronică. Este un remediu atât pentru bolile hepatice cât și pentru cele biliare.

Poți să prepari ceaiul prin macerare sau simplu, iar dacă alegi varianta macerată trebuie să pui o linguriță cu vârf de păpădie într-un sfert de litru de apă și să lași așa peste noapte. Iar dimineața dă amestecul într-un clocot, strecoară-l și consumă-l înainte și după micul dejun.

Ceai de măcrișul iepurelui

Indicat ar fi ca toamna și primăvara să apelezi la ceaiul de drăgaică și rădăcină de obligeană, ambele având un efect detoxifiant, ajutând ficatul, pancreasul și rinichii să funcționeze în parametri normali.

În cazul în care nu te impaci cu gustul lor poți să apelezi la ceaiul de măcrișul iepurelui. Indiferent care din aceste 3 plante le vei alege nu adăuga zahăr niciodată în ceai. Bea minim o cană de ceai pe zi și evită pe cât posibil alimentele prăjite sau de patiserie.

Infuzia de obligeană

Aceasta îți oferă un ajutor atât pentru ficat, bilă cât și pentru traiectul stomacal și intestinal. Pentru prepararea sa trebuie să pui 1 linguriță de rădăcină de obligeană rasă într-o cană cu apă rece și apoi să lași așa peste noapte, iar dimineața trebuie să strecori ceaiul și să îl încălzești la bain-marie. Trebuie să iei câte o linguriță înainte și după fiecare masă. Nu consuma niciodată ceaiul rece sau mult prea fierbinte.
 

Infuzie de anghinare

Acest ceai stimulează foarte bine funcția antitoxică a ficatului, ajutând la eliminarea toxinelor din organism, iar pentru a obține acest efect trebuie să amesteci 1 lingură de frunze de anghinare cu 500 mililitri de apă și să lași peste noapte la macerat. Dimineața strecoară bine, bea jumătate din cantitate pe stomacul gol și apoi stai în pat măcar 10 -15 minute pe partea dreapta. Restul se bea înainte de celelalte mese.

Este recomandat de asemenea pentru un ficat sănătos ceaiul de rostopască, fructe zdrobite din armurariu cu mențiunea că în cazul rostopascăi nu se consumă mai mult de o cană pe zi.
 

Ceai de coada-calului

În cazul în care resimți anumite simptome precum amețeală, anxietate, oboseală accentuată, stare de vomă nu exita să mergi la medic pentru un consult de specialitate.

Dacă ai parte de o criză de ficat poți apela la o compresă cu ceai de coada calului, sunt eficiente atât în calmarea crizelor hepatice cât și a celor biliare. Nici afecțiunile stomacului nu sunt trecute cu vederea de această plantă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 28 May 2018, 16:52
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]

Adauga un comentariu »