Familia ta / Sarcina »

Injecția epidurală. Riscuri și avantaje

Autor: I.M. | 14 January, 12:55 | 3 comentarii

Ai auzit probabil că poţi avea o naştere normală fără dureri dacă-ţi faci o anestezie epidurală. Însă acest lucru este parţial adevărat. Iată ce ar trebui să ştii despre acest tip de anestezie înainte să iei o decizie!


Te pregăteşti cu emoţie, dar şi cu un sentiment de teamă de momentul naşterii. Zilele din calendar se scurg cu repeziciune şi tu te întrebi cum o să fie, ce o să se întâmple când o să ţi se rupă apa, dar mai ales, cât de tare o să te doară naşterea în sine.

Şi cum mămicile din jurul tău îţi descriu cu lux de amănunte cât de tare doare, de când până când ţine durerea, ce se întâmplă când naşti, ai vrea să sari repede peste acest capitol. Şi pentru a face acest lucru, ai vrea să faci anestezie epidurală. Dar chiar dacă ai auzit despre ea, nu ştii exact ce este, cum se face şi dacă există anumite riscuri pentru tine sau pentru bebe.

Injecția epidurală. Riscuri și avantaje: ce presupune

Epidurala este o anestezie locală, pe care medicul anestezist ţi-o face când eşti în travaliu. Mai întâi, medicul dezinfectează locul în care-ţi face injecţia, apoi introduce acul între două vertebre şi injectează o anumită cantitate de anestezic.

Această cantitate este calculată în funcţie de greutatea pe care o ai. După 30 de minute de la injecţie, vei simţi cum îţi amorţesc parţial picioarele şi total bazinul. Timp de două-trei ore, cât durează efectul anesteziei, nu vei simţi că ai contracţii.

Injecția epidurală. Riscuri și avantaje: în ce moment se face

Ca să aibă efect anestezic, epidurala trebuie făcută nici prea devreme, pentru că-şi pierde efectul după trei ore, dar nici prea târziu, pentru că nu mai are timp să acţioneze. Tocmai de aceea, ea este făcută de anestezist când dilataţia colului este între 5 şi 8 cm.


Citește și:

 - Epidurala scade riscul de depresie postnatală

 - Epidurala poate prelungi perioada de travaliu

 - Anestezia epidurală nu este lipsită de riscuri


Injecția epidurală. Riscuri și avantaje: cât de dureroasă este

Anestezia epidurală nu este dureroasă, doar vei simţi ceva rece care-ţi trece prin partea de jos a coloanei când medicul injectează substanţa anestezică.

Medicul anestezist îţi va explica în detaliu ce-ţi va face, în ce moment îţi va introduce acul şi ce vei simţi când va injecta anestezia. Asta dacă vrei să ştii. Dacă te cuprinde panica la simpla vedere a unei seringi, te pot consola cu faptul că nu vei vedea nimic din ce-ţi face anestezistul şi, dacă nu vrei, nu-ţi va explica nimic.

Injecția epidurală. Riscuri și avanteje: când este contraindicată

Chiar dacă sunt puţine, există câteva contraindicaţii privind anestezia epidurală. Dacă ai: infecţii ale pielii în zona lombară, probleme de coagulare a sângelui, probleme neurologice, oscilaţii de tensiune, febră sau o hemoragie, medicii nu-ţi vor face anestezie epidurală.

Injecția epidurală. Riscuri și avantaje: care sunt riscurile

În general, nu există riscuri nici pentru mamă, nici pentru bebeluş, deoarece epidurala este o anestezie locală şi foarte puţin din ea trece prin placentă.

Totuşi, dacă medicul anestezist îţi face o cantitate mai mare de anestezic decât ar trebui, ţie-ţi scade tensiunea arterială, iar bebeluşului i se încetineşte ritmul cardiac.

Ca efecte secundare ale acestui tip de anestezie, ar mai fi: ameţelile, durerile de cap sau dificultatea la urinare în perioada în care eşti sub efectul ei. Poate, de asemenea, într-o mică măsură, să încetinească dilatarea colului şi expulzia bebeluşului.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Valentin | 28 December 2016, 17:32
Bună ziua ,
am și eu o mare problema și nu știu cum sa o rezolv, soția mea a născut acum 3 zile prin cezariana ,problema este ca are dureri groaznice de cap plus ca nu se poate ridica din pat dupa anestezia epidurala, am factura tot felul injecție , am băut cafeaua cu conica la recomandările asistente , am băgat tot felul de vitamine și durerea tot nu a dispărut. Va rog ajutați-mă cu un sfat ca nu știu ce sa mai fac.
2 Postat de: Caseysuilk | 18 January 2017, 00:35
wh0cd889591 viagra atarax albuterol over the counter buy baclofen bupropion xl cost of fluoxetine tetracycline allopurinol
3 Postat de: Gurin Agenor Andrei | 06 June 2017, 05:59
Buna ziua. Sotia mea a nascut de o saptamana. Bebelusul nostru e inca in spital pt ca spun ei , are bradicardie. Se poate ca aceasta bradicardie sa fie din cauza epiduralei?
Adauga un comentariu »