Familia ta / Copii »

Încurajează-l să facă mişcare!

Autor: Daniela Căpăţână | 10 April, 11:05 | 1 comentariu

Copilul tău nu vrea nici în ruptul capului să facă sport şi ar sta ore în şir în faţa calculatorului, ronţăind chipsuri? Arată-i că există viaţă şi în afara casei şi a şcolii!


Se spune că tot ce deprinzi în copilărie repeţi cu plăcere mai târziu. Iată motivul pentru care e bine să-l îndrumi de mic spre un sport ales chiar de el. Dacă nu vrea asta, fă-l măcar să iasă la joacă în parc cu copiii sau cumpără-i o bicicletă cu care să obişnuiească să se plimbe.

Oferă-i exemplul propriu!

Copilul tău are nevoie să te vadă activ, nu numai cicălindu-l. Ieşirile în parc sau într-o excursie vă dau ocazia să faceţi mişcare şi să jucaţi volei, fotbal sau bedminton. Va întreba singur când e următoarea ieşire.

Dă-i motive... practice!

Se plânge că e prea scund? Un sport ca înotul îl ajută să crească în înălţime, dar şi să se concentreze mai bine şi să aibă mai multă energie. Dacă observi că nu are încredere în sine, propune-i un sport de echipă. Cu siguranţă îşi va face câţiva prieteni şi va prinde curaj.

Motivează-l să câştige!

E bine să-i dezvolţi spiritul competitiv, îndemnându-l să facă un sport de echipă. Pe lângă bucuria de a câştiga, va fi bine văzut de ceilalţi copii. Fotbalul, voleiul, baschetul sunt doar câteva dintre sporturile care îl pot ajuta să înveţe ce este spiritul de echipă. Când pierde, ajută-l să meargă mai departe şi convinge-l să se antreneze mai mult.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Magda | 20 October 2014, 12:48
Cele mai sigure locuri de munca!Oferta extrem de serioasa!Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, acum e randul dumneavoastra! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate!Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi!Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul ,,Info" la adresa de email: [email protected]!
Adauga un comentariu »