Psiho / Tulburari de somn »

Încă un mit demontat. Insomnia nu provoacă o moarte precoce

Autor: A.C. | 19 November, 20:10 | 0 comentarii

Pacienții care suferă de insomnie pot răsufla ușurați, deoarece cel mai mare studiu efectuat vreodată asupra lipsei de somn a arătat că lipsa odihnei nu provoacă o moarte precoce.


Cercetarea a fost făcută cu ajutorul a mai mult de 36 millioane de persoane și a arătat că nu există dovezi care să arate că trezitul noaptea duce la o moarte precoce. 

Studiile au fost efectuate în întreaga lume în aproximativ 11 ani. Majoritatea au fost compuse din pacienți care au raportat că suferă de insomnie, în timp ce unii au fost diagnosticați oficial. 

Insomnia a fost definită fie ca fiind frecventă - cei care se chinuie să adoramă în trei sau mai multe nopți pe săptămână - sau în curs de desfășurare - insomnie care durează mai mult de o lună.

Rezultatele sugerează că, în timp ce insomnia poate duce la tot ce ține de depresie și anxietate, diabet sau demență, nu afectează de fapt viața unei persoane. Studiul a fost publicat în revista Sleep Medicine Reviews.

Cercetătorii, conduși de dr. Nicole Lovato, cred că acest lucru ar trebui să-i liniștească pe cei care cred că din cauza insomniei pot muri prematur.

Insomnia este cea mai frecventă tulburare de somn, care afectează între 10 și 30% din populație.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »