Actualitate »

În sarcină, vitamina D ajută la dezvoltarea creierului copilului

Autor: Alina Corneanu | 21 September, 11:45 | 1 comentariu

Bebeluşii pot obţine rezultate mai bune la testele de dezvoltare dacă mamele lor iau suficientă vitamina D în timpul sarcinii, sunt de părere oamenii de ştiinţă din Spania.


La cercetare au participat aproximativ 2.000 de femei şi copiii lor. În primă fază, cercetărorii au măsurat nivelul de vitamina D din sânge în cel de-al doilea trimestru de sarcină.

Ulterior, când bebeluşii aveau 14 luni, specialiştii au efectuat mai multe tipuri de teste pentru a măsura dezvoltarea mentală şi abilităţile psihomotorii.

Astfel, ei au descoperit că bebeluşii ai căror mame au luat în timpul sarcinii suplimente cu vitamina D au obţinut rezultate mai bune la teste.

În plus, abilităţile lor psihomotorii erau mai bine definite decât a copiilor a căror mame nu au luat în timpul sarcinii vitamina D.

,,Descoperirile noastre ar putea fi un semnal de alarmă pentru viitoarele mame, dar şi pentru medicii care le supraveghează. Pe timpul sarcinii trebuie urmărit să nu apară un deficit de vitamina D”, a afirmat Valencia Walker, medic neonatolog la Spitalul Pediatric ,,Mattel” din Los Angeles, SUA.

În special femeile însărcinate care stau mai mult în casă trebuie să acorde mai multă atenţie nivelului de vitamina D. Pentru a vedea exact de cât de multă vitamina D este nevoie în timpul sarcinii, specialiştii vor continua cercetările.

Rezultatele studiului au fost pubicate în Jurnalul Medical ,,Pediatria”.   

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Patrascu Razvan | 08 April 2015, 23:42
Invata Acum Gratis Sa Faci Bani Pe Net!
Ai nevoie de bani? Nu astepta sa vina ei la tine! Vezi GRATIS
un video de 10 minute cum sa faci bani. www.thepiratetrader.ro/aff051.html
Adauga un comentariu »