Remedii naturiste / Puterea plantelor »

În ce probleme de sănătate e de ajutor cardamomul

Autor: Cristina Mitrea | 10 October, 10:20 | 0 comentarii

Folosit din cele mai vechi timpuri în medicina indiană și chineză, cardamomul era inițial un remediu pentru infecții dentare. De-a lungul timpului, însă, i s-au descoperit și alte calități, dintre care una importantă este cea de prevenire a cancerului colonorectal.


Costurile ridicate ale terapiilor anticancer, precum și efectele secundare ale acestora i-au determinat pe cercetători să caute diverse alternative. Studii recente au arătat ca introducerea în dietă a cardamomului ajută la prevenirea cancerului colonorectal și luptă împotriva efectelor lui odată instalat, în aproape jumătate dintre cazuri.

Cardamomul are însă și alte beneficii. Unele studii au arătat că, în cazul persoanelor hipertensive și cu puls neregulat, cardamomul a avut efecte pozitive, reglând tensiunea și pulsul.

De asemenea, cardamomul a fost utilizat cu succes în prevenirea afecțiunilor gastrointestinale. Condimentul este eficient în caz de aciditate gastrică, flatulență și crampe stomacale.

În plus, cardamomul poate fi utilizat în rezolvarea unor probleme dentare, inhibând infecțiile microbiene fără să distrugă și probioticele responsabile cu întărirea sistemului imunitar în fața infecțiilor.

Condimentul poate fi utilizat și în astm și bronșită, cu ajutorul aromaterapiei. Inhalațiile ajută la îmbunătățirea circulației sângelui spre plămâni. Într-un vas cu apă fierbinte se pun câteva picături de ulei de cardamom și se stă deasupra aburilor timp de 20 de minute, cu un prosop pe cap, care să acopere și vasul.

Cardamomul a mai fost utilizat din vechime atât ca remediu pentru calmarea stărilor de greață, cât și ca ajutor în calmarea durerilor de gât. Pentru a ușura înghițitul în caz de roșu în gât, două boabe de cardamom se fierb cu un băț de scorțișoară timp de 5 minute. Cu lichidul obținut în urma strecurării se face gargară de câteva ori pe zi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »