Medicii raspund / Dragoste si sex »

În ce constă montarea unui sterilet?

Autor: Redactia | 29 November, 17:10 | 2 comentarii

„Am 30 de ani, un băieţel de 3 ani şi aş vrea să-mi montez un sterilet. Ce-mi puteţi spune despre această metodă contraceptivă? Îmi afectează şansele de a rămâne însărcinată pe viitor, prezintă riscuri pentru sănătate?” - Cristina Enăchescu, Bacău


Conf.dr. Radu Vlădăreanu, medic ginecolog, Spitalul Elias


 

„V-aş indica un sterilet cu levonorgestrel, pe care-l puteţi scoate în cazul în care doriţi să mai aveţi o sarcină, altfel fiind protejată pentru 5 ani, după care îl veţi înlocui.

Acesta prezintă ca avantaje scăderea fluxului menstrual şi a intensităţii dismenoreei, dar şi o protecţie împotriva bolii inflamatorii pelvine.

Dintre efectele secundare v-aş menţiona rar acnee şi tulburări de ciclu menstrual în primele 6 luni de utilizare.”

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sonia | 15 February 2018, 10:31
ceea ce uita sa mentioneze dl.dr.este ca steriletul implica avorturi multiple.puteti ramane insarcinata cu sterilet,dar nu se va implanta embrionul si veti face avort spontan-chiar si fara sa stiti. mi se pare esential de mentionat acest aspect pt.ca suntem o tara ortodoxa si este lipsit de respect fata de pacient sa nu spui asa ceva.poate nu toate femeile sunt niste criminale psihotice ce cred ca avortul este ceva absolut natural.
2 Postat de: Florin | 28 May 2018, 17:41
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]

Adauga un comentariu »