Sanatatea ta / Ce te doare »

Ierburi aromatice și mirodenii care te apără de cancer

Autor: Alexandra Tudor | 26 October, 11:15 | 0 comentarii

Condimentele sunt extrem de sănătoase și au fost folosite de secole pentru menținerea unei stări de sănătate și vitalitate. Află care sunt cele mai sănătoase mirodenii care pot preveni cancerul!


Oregano stopează dezvoltarea celulelor maligne

Adăugat mai ales în pizza și în sosurile pentru paste, oregano este un potențial inamic al cancerului de prostată. Format din compuși antimicrobieni, doar o linguriță de oregano are puterea a două cești de struguri roșii. Quercitina (fitochimicale) din oregano limitează creșterea celulelor maligne din organism și acționează împotriva bolii.

Ghimbirul și scorțișoara au efect anticancerigen

Un alt condiment minune, ghimbirul, este cel mai bun remediu natural pentru stările de greață și vomă, inclusiv cele din sarcină, date de răul de mașină sau de mare. Este tonic și calmant al sistemului digestiv, ameliorează durerile reumatice și este totodată și anticancerigen. Se folosește în preparatele de pește sau carne pentru o aromă deosebită, iute și răcoritoare. Dar cel mai bine se folosește în ceaiuri, limonade, budinci sau prăjituri.

Este nevoie doar de o jumătate de linguriță de scorțișoară pudră în fiecare zi pentru a ține la distanță riscul apariției cancerului. Un conservant alimentar natural, scorțișoara este o sursă bogată de fier și calciu.

Turmericul și chimenul previn cancerul de prostată

Considerat regele condimentelor când vine vorba de a face față cancerului, această mirodenie dă și o culoare interesantă mâncării. Conține un puternic polifenol, curcumina, despre care oamenii de știință spun că întârzie creșterea celulelor canceroase care cauzează cancer de prostată, dar și melanom, cancer la sân, tumori cerebrale, cancer pancreatic și leucemie.

Ajută digestia, dar beneficiile sale pentru sănătate nu se opresc aici. O plantă cu proprietăți antioxidante, semințele de chimen conțin un compus (thymoquinone), care împiedică răspândirea celulelor responsabile de cancerul de prostată.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »