Stil de viata&dieta / Nutritie »

Iată care sunt alimente care provoacă balonare!

Autor: Cristina Popescu | 15 May, 16:35 | 4 comentarii

Cine nu vrea să aibă un abdomen plat? Problema este că un abdomen proeminent poate fi cauzat din două motive: balonare sau grăsime acumulată. Iata care sunt alimente care provoacă balonare!

De aceea, este important să se facă anumite schimbări în stilul de viață, mai ales când vine vorba de alimentația de zi cu zi. Iată, așadar, de ce alimente trebuie să te ferești pentru a evita episoadele de balonare!

 

Alimente care provoacă balonare - Guma de mestecat

 

În timp ce mesteci guma de mestecat, o mare cantitate de aer rămâne ,,blocată'' în sistemul digestiv provocând presiune asupra stomacului, balonare și gaze intestinale. Același lucru se întâmplă și când mâncăm pe fugă, fără să mestecăm bine mâncarea.

 

Alimente care provoacă balonare - Broccoli, varză și conopidă

 

În cazul anumitor persoane, aceste legume nu sunt complet digerate în intestinele mici din cauza unei lipse de enzime. Astfel, în momentul în care aceste alimente ajung în intestinul gros, bacteriile din acea parte a intestinului pot provoca neplăcuta stare de balonare și, eventual, gaze intestinale.

 

Alimente care provoacă balonare - Piersicile și prunele

 

Dintre fructe, piersicile și prunele sunt cele care duc cel mai frecvent la apariția senzației de balonare. Aceste fructe fermentează în momentul în care ajung în stomac, provocând balonare.

 

Alimente care provoacă balonare - Anumite legume

 

Fasolea, soia, năutul sau lintea conțin oligozaharide, un tip unic de carbohidrați solubili și nedigerabili (fibre), motiv pentru care ingerarea acestor legume provoacă balonare și flatulență de cele mai multe ori.

 

Alimente care provoacă balonare - Lactatele

 

Intoleranța la lactoza din lapte duce la balonarea abdomenului. Rolul lactozei este să dizolve zahărul din lapte. Chiar și consumul unei cantități mici de lapte poate duce la apariția neplăcutelor simptome specifice balonării.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ovidiu | 15 May 2015, 19:42
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul INFO la adresa de email: [email protected]

2 Postat de: Stefan | 15 May 2015, 20:14
Cele mai mari obstacole din viata oamenilor sunt următoarele: sindromul NU, gândirea negativă, teama şi îngrijorarea, amânarea, automulţumirea şi amintirea greşelilor şi eşecurilor din trecut. Treceti peste toate astea intrand in colaborare cu noi.
Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Cereti “ DETALII” la adresa : [email protected]
3 Postat de: Pasqualyna | 16 May 2015, 07:31
Atat timp cat vei continua sa sustii in mintea ta imaginea schimbarilor pozitive pe care ti le doresti, acestea vor continua sa se petreaca in viata ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor in cartea "Te-ai nascut bogat".Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
4 Postat de: Negru Vasilica | 17 May 2015, 23:29
Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »