Actualitate »

Iarna se numără… nefumătorii

Autor: Alina Corneanu | 30 November, 14:55 | 0 comentarii

Din ce în ce mai mulţi români renunţă la fumat, arată studiile realizate în perioada 2003-2011 de Centrul Naţional pentru Renunţarea la Fumat din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie ,,Marius Nasta” din Bucureşti.


 Mai mult, faţă de anul 2003 şi motivele care duc la renunţare sunt mult mai diferite. Dacă în urmă cu 8 ani românii care renunţau la fumat aveau ca principal motiv ,,fumatul dăunează sănătăţii” (mesaj scris şi pe pachetele de tutun), acum fumătorii au început să facă legătura între fumat şi starea de rău pe care o resimt sau dau atenţiei stării de saţietate ,,mi-a ajuns”. 

Spre deosebire de anul 2003 când doar 3% dintre fumători renunţau la fumat din cauza situaţiei financiare, în anul 2011 procentul acestora a crescut la 12%.

Rezultatele statisticilor programului ,,Stop Fumat”, prezent în Centrele Naţionale pentru Renunţarea la Fumat, au arătat că din cei 6238 de fumători care s-au prezentat la cabinet, 67,7% au reuşit să renunţe la fumat la sfârşitul programului.

Faţă de celelalte luni ale anului, iarna cei mai mulţi dintre fumători preferă să renunţe la acest viciu. Motivaţia este mai puternică, în plus şi tentaţiile sunt mai mici.

Mai multe informaţii despre programul ,,Stop Fumat” poţi afla pe site-ul www.stopfumat.eu. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »