Medicii raspund / Dragoste si sex »

«Hepatita B se transmite sexual?»

14 April, 14:05 | 1 comentariu

„Am avut hepatita B la vârsta de 5 ani. Mereu am ţinut regim şi am evaluat regulat starea ficatului, prin analize. Dacă fac dragoste cu partenerul meu, neprotejat, există riscul de a se transmite?” - V. A., e-mail


dr. Elena Surugiu, medic de familie

Contractarea virusului hepatitei B, prezenţa lui în sânge, ca şi a antigenelor, face ca sângele să fie infecţios săptămâni, luni sau toată viaţa. Există posibilitatea ca infecţia să nu fie transmisă. Acest lucru este posibil în funcţie de răspunsul sistemului imunitar al celui infectat.

Sistemul imunitar poate controla şi elimina infecţia dezvoltând imunitatea pentru toată viaţa. Dacă virusul nu este eliminat de sistemul imunitar în şase luni de la infectare, persoana este purtătoare a virusului şi-l poate transmite.

Pentru a stabili starea în care se află organismul, persoana care a contractat virusul trebuie să facă investigaţii
de laborator: Ag HBs, Ag HBe, Ac anti-HBs, Ac anti-HBe, Ac HBc, A c a n t i - H B c IgM. În funcţie de rezultatele obţinute, se poate stabili posibilitatea de transmitere a virusului. Vaccinarea e singura metodă eficientă de protecţie împotriva hepatitei B.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dan | 19 May 2017, 07:11
CASTIGURI ONLINE: NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am dat deja și extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas, in asa fel incat sa castigati sigur, simplu si comod bani. Oferim si solicitam SERIOZITATE! Nu ne cautati decat dupa ce v-ati hotarat cu seriozitate! Cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »