Actualitate »

Hainele de sală te pot îmbolnăvi! La ce pericole te expui

26 January, 11:55 | 1 comentariu

Începutul de an este momentul propice pentru mai a da jos din kilogramele acumulate de sărbători, astfel că mulţi dintre noi au început deja să meargă la sală.


Totuşi, în această perioadă, răcelile şi gripele sunt în toi şi, potrivit unui studiu recent, se pare că echipamentul sportiv contribuie din plin la îmbolnăvirea noastră.

Studiul, realizată de Societatea Americană de Microbiologie, a relevat faptul că hainele din poliester reprezintă un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, spre deosebire de hainele tradiţionale din bumbac.

Cercetătorii sunt de părere că mirosul de transpiraţie de pe echipamentul sportiv indică prezenţa unor colonii de bacterii printre fibrele de poliester. Mai mult, în sporturile de echipă sau de contact, echipamentele ajung să fie saturate cu germenii şi bacteriile altor persoane. De asemenea, acest lucru se întâmplă şi atunci când folosim aparatele de la sală.

Prin contactul cu acestea se pot transmite virusuri, care conduc la apariţia răcelii sau a gripei, şi chiar MRSA - o varietate de bacterie de Stafilococus aureus, caracterizată prin rezistenţa sa la agenţi antibiotici.

Citeşte continuarea articolului AICI!

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Laurentiu | 26 January 2015, 14:05
Cautam operatori calculator pentru publicitate anunturi ,viitoare proprie afacere,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare Nu este necesara experienta instruire gratuita oferita sub forma de 12 lectii zilnice prin email,program part time sau full time de acasa dupa preferinta,cistig nelimitat!Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice si ofera incheierea unui contract legal care sa va ofere siguranta dorita! INFO la [email protected]
Adauga un comentariu »