Familia ta / Discutii intre mamici »

Greşeli pe care părinţii trebuie să le evite

Autor: Alina Corneanu | 02 March, 15:25 | 2 comentarii

Toţi părinţii fac greşeli. Nu crezi? Gândeşte-te la părinţii tăi şi la unele decizii sau fapte care nu au fost chiar corecte. Mai ales dacă este vorba de primul copil, atunci situaţia este cu totul nouă. Noi îţi venim în întâmpinare cu câteva sfaturi care te vor ajuta să eviţi cele mai întâlnite greşeli parentale.

1.    Nu intra în panică din orice

,,Mulţi părinţi au reacţii exagerate când copilul sau copii lor fac lucruri în joacă. Bebeluşii sunt mult mai rezistenţi decât le dăm credit”, explică Leon Hoffman, psihanalist la Centrul de Copii şi părinţi ,,Pacella”, din New York.

Sfatul specialiştilor este să se bucure de fiecare faptă a copilului lor, chiar să intri uneori în joaca lor. Unele lucruri sunt făcute doar în joacă.

2.    Nu-l linişti de fiecare dată când plânge

,,Una dintre principalele griji ale părinţilor este ca puiul lor să nu plângă. Asta pentru că asociem plânsul cu faptul că facem ceva greşit”, spune Jennifer Walker, asistent pediatru.

În unele cazuri, plânsul celui mic este justificat, însă de cele mai multe ori, cei mici folosesc plânsul ca pe o modalitate de a-ţi atrage atenţia. Verifică mai întâi să vezi dacă există un motiv serios pentru care plânge. Nu ,,sări din loc” de fiecare dată când începe să plângă.

3.    Instalează cum trebuie scaunul copilului din maşină

Orice mamă care nu a mai încercat ceva asemănător poate avea impresia că instalarea scaunului de maşina a copilului este o ştiinţă stranie. Dacă ai stabilit exact locul de pe bancheta din spate, verifică de mai multe ori scaunul după ce l-ai prins bine.

Chiar dacă ai prins scaunul destul de bine, indicat este să mai verifice şi o altă persoană, pentru mai multă siguranţă.    

4.    Nu neglija îngrijirea dentară

,,Mulţi părinţi nu cred că trebuie să se ocupe de sănătatea orală a copilului lor decât mai taziu”, spune Saul Pressner, medic stomatolog din  New York. Copilul nu este niciodată prea mic pentru a începe să încurajezi unele obiceiuri legate de sănătatea orală. Asigură-te, indiferent cât de obosit sau ocupat eşti, că nu se duce la culcare fără să se fi spălat pe dinţi.

5.    Nu îi încuraja răzvrătirile din public

Ai ieşit cu cel mic la cumpărături, iar în mijlocul magazinului copilul începe să ţipe, să insiste şi chiar să tragă nervos de căruţul cu cumpărături? Cu siguranţă nu e prima dată când are astfel de ,,ieşiri”. Încearcă să discuţi cu el despre acest lucru, astfel încât să înţeleagă că a greşit.

Te poţi folosi de jucăriile lui pentru a exemplifica mai bine greşeala. Iar dacă problema se repetă, încearcă să îl ignori pe moment, nu să îi încurajezi ieşirile sau să cedezi oferindu-i exact ceea ce vrea. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Miha | 02 March 2015, 21:06
Esti persevernt, rabdator si motivat sa lucrezi pe termen lung in atingerea unui obiectiv? Ofer training gratuit prin email.. Cerinte: - cunostinte minime PC - conexiune internet - varsta minima 18 ani - rabdare - seriozitate Program part-time. Pentru informatii si pentru a va inscrie trimiteti INFO la adr.email [email protected]
2 Postat de: Ana Mirea | 03 March 2015, 11:14
Copilul tau aude bine?Si-a dezvoltat toate simturile?Recomandam tuturor parintilor sa faca teste obiective(de auz ) din primele 3 luni de viata.
Specialist Acustician in aparate auditive.
Adauga un comentariu »