Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ghimbirul vă scapă de indigestie

26 December, 08:10 | 1 comentariu

Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne oferă câteva remedii rapide, pentru indigestia de după Sărbători.


Cel mai bine e să previi decât să tratezi, spune o vorbă din bătrâni. Condimentarea mâncărurilor reprezintă cea mai bună metodă de a evita indigestiile. Condimentele fac alimentele mai uşor digerabile datorită uleiurilor aromate pe care le conţin.

Este esenţial ca mâncarea să fie uşor digerabilă, pentru a nu rămâne mult timp în tubul digestiv. Cele mai bune condimente sunt verdeţurile (pătrunjel, leuştean, ţelină, mărar, tarhon, busuioc, mentă), lămâia, oţetul de mere, ceapa, usturoiul, hreanul, ghimbirul, piperul, cimbrul, chimionul, coriandrul, dafinul, scorţişoara.

Recomandări:

Nu beţi apă rece imediat după masă! Apa rece va încetini digestia.

Consumaţi fructe cu cel puţin 30 de minute înainte de masă sau serviţi-le ca o masă separată!

Nu mâncaţi dulciuri după masă! E mai bine ca desertul să fie luat ca o gustare separată, la cel puţin două ore după masă.

Laptele este un aliment complex şi greu de digerat. Trebuie băut cald şi eventual condimentat.

Dacă aţi exagerat cu mâncărurile grase, puteţi folosi un tonic digestiv, pe bază de ghimbir. Are gust picant, uşor dulce şi efect puternic încălzitor. Iată cum se prepară: se amestecă o lingură de ghimbir proaspăt ras, o lingură de suc de lămâie şi un vârf de cuţit de sare de bucătărie.

Ardeiul iute, duşmanul stomacului

Atenţie la ardeiul iute, care este iritant şi poate inflama mucoasa tubului digestiv. Consumul în exces poate agrava afecţiunile digestive şi ale sistemului nervos.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Adriana | 29 December 2014, 14:46
Oferta noua de lucru la domiciliu! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc piramidal! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator online! Pentru detalii mai multe, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »