Stil de viata&dieta / Nutritie »

Fructul ideal pentru micul dejun

Autor: Ramona Liță | 30 November, 09:00 | 0 comentarii

Pentru o zi plină de energie, sănătate și vitalitate alege să consumi produse de calitate încă de la prima oră a dimineții.


Alegerile tale, mai ales cele alimentare se vor răsfrânge asupra sănătății negreșit. Motiv pentru care este recomandat să îți începi dimineața cu produse bune calitativ, pentru a te bucura de starea de bine pe tot parcursul zilei.

Uită de cafeaua consumată dimineața pe stomacul gol, de micul dejun bogat în grăsimi nesănătoase sau și mai grav uite de obiceiul de a pleca de acasă fără a lua micul dejun.

Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli în ceea ce privește sănătatea ta.

Fiind o sursă foarte bogată de micro nutrimenți necesari organismului tău, având ca și substanță principală bromelina.

Nici cantitatea de vitamina C nu este de neglijat, astfel că dacă îți vei începe ziua cu un pahar de apă cu ananas, îi vei administra corpului o cantitate esențială de antioxidanți. Astfel, în această perioadă vei ține la distanță mult mai ușor orice formă de răceală.

Află cum poți trata tusea cu ajutorul ananasului AICI

Ananasul combate inflamația

Tot bromelina este responsabilă cu această calitate a ananasului, deoarece se bucură de proprietăți antiinflamatorii excelente, stimulând activitatea limfatică și reducând durerea.

Consumul regulat de ananas este benefic mai ales pentru vindecarea formelor ușoare de artrită sau a leziunilor cauzate de activități sportive.

În plus, ananasul te ajută să îți menții greutatea sub control, fiind bogat în fibre stimulează procesul digestiv și te ajută să îți menții timp îndelungat senzația de sațietate.

Aliatul organismului sănătos

Simți nevoia de a consuma ceva dulce? Consumă o felie de ananas, tiamina din acest fruct va contribui la stimularea organismului să transforme carbohidrații în energie, astfel că vei dispune d eo dispoziție de zile mari și vei fi energic pe tot parcursul zilei.

Este indicat a fi consumat și pentru a menține sănătatea ficatului, a intestinelor, contribuind activ la eliminarea paraziților și totodată stimulează funcția tiroidiană deoarece pe lângă bromelină conține și iod, substanță benefică și indispensabilă tiroidei pentru a funcționa în parametri optimi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »