Psiho / Depresie »

Ferește-te de depresie cu aceste alimente!

Autor: Ramona Liță | 06 October, 18:00 | 1 comentariu

Dacă ai o stare de agitație continuă, iar tristețea nu te mai părăsește, nu ezita să consulți un medic specialist deoarece există posibilitatea ca un blocaj emoțional să-ți creeze anumite dezechilibre care, pe termen lung, îți vor afecta sănătatea.


Deși o bună perioadă depresia a fost considerată ca fiind un subiect tabu, aceasta a devenit o afecțiune cât se poate de serioasă, care trebuie tratată cu maximă responsabilitate pentru a putea fi controlată și pentru a nu crea deficiențe și mai mari.

Sentimentele fac parte din viața noastră a tuturora, însă când tristețea și starea de anxietate apar în mod constant, mai mult ca sigur există un blocaj emoțional pe care trebuie să îl rezolvi în cel mai scurt timp posibil.

Lipsa de comunicare și a exteriorizării sentimentelor duc adesea la instalarea stărilor depresive, astfel că se recomandă o atenție sporită atât în domeniul culinar cât și relațional.

Anumite alimente prin aportul său vitaminic și antoxidanții de calitate sprijină organismul în lupta împotriva diverselor afecțiuni printre care și depresia.

Ceaiul verde reduce efectul depresieiArhi cunoscutul ceaiul verde are o mulțime de beneficii pentru organism. În plus este o excelentă sursă de antioxidanți care pot reduce electele depresiei, înlăturând atât stresul cât și surplusul de kilograme.

Este considerat de către specialiști ca fiind un bun aliat al organismului uman atât timp cât este consumat cu măsură mai ales în prima parte a zilei, deoarece băut seara poate provoca insomnii.

Află ce legătură există între alimentele grase și depresie AICI

Somonul susține activitatea cerebrală

Potrivit top10homeremedies.com, conținutul mare de Omega-3 din somon ajută creierul să funcționeze corespunzător.

Acesta este unul din motivele pentru care este recomandat a se consuma pește cât mai des posibil, acizii grași ce îi oferă organismului uman sunt bineveniți oricând.

Bananele și spanacul

Triptofanul din banane este recunoscut pentru faptul că ajută la stimularea creșterii nivelului de serotonină, aspect ce combate cu succes stările depresive și totodată te ajută să dormi mai bine. În plus, spanacul fiind bogat în acid folic, fier, magneziu și zinc ajută activitatea cerebrală și digestia să fie în parametri optimi. Ajută sistemul imunitar prin intermediul vitaminelor și mineralelor pe care le conține și combate astfel anemia.

Poți opta pentru un smothie de dimineață în are să pui 2 banane, o mână de spanac, zeama de la o lămâie sau un lime și ai obținut o super doză de energie și sănătate.

Un alt element esențial în lupta împotriva depresiei îl regăsim în componența migdalelor, bogate în magneziu mai ales, contribuie la creșterea nivelului de serotonină și combate cu succes starea depresivă.
Poți să le cosumi ca și gustare între mese sau să le adaugi în smoothie-uri.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 02:04
Oferta extra: lucru acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »