Actualitate »

Femeile care nasc mai târziu, predispuse depresiei

Autor: Alina Corneanu | 21 March, 11:05 | 0 comentarii

Femeile care aşteaptă să aibă un copil după ce îşi asigură cariera au un risc mai ridicat să sufere de depresie decât cele care nasc mai devreme, spun oamenii de ştiinţă norvegieni.


Femeile mai în vârstă au mai mult timp la dispoziţie să se ,,pregătească” pentru primul lor copil, iar dacă lucrurile nu merg conform planului sunt predispuse stărilor de depresie.

Rezultatele sunt cu atât mai importante cu cât tot mai multe femei preferă să rămână însărcinate mai târziu, când au şi o carieră stabilă.

,,Deoarece multe femei aşteaptă tot mai mult timp să devină mame, eşecul de a atinge aşteptările pe care le au poate declanşa depresie. În schimb, femeile care au o abordare mai relaxată în ceea ce priveşte maternitatea fac mai bine faţă provocărilor neaşteptate”, a afirmat Silje Marie Haga, conducătorul studiului, de la Universitatea din Oslo, Norvegia.

Probleme neaşteptate legate de naştere şi dificultăţile pe care le întâmpină în hrănirea copilului pot provoca mamei stări de nelinişte, care se pot tranforma treptat în depresie.

Oamenii de ştiinţă îi sfătuiesc pe bărbaţi să ofere mai mult sprijin emoţional şi practic, în special în prima perioadă după revenirea femeilor din maternitate.           

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »