Sanatatea ta / Ce te doare »

Exerciții pentru un auz mai bun

Autor: Maria Stoica | 31 December, 09:55 | 1 comentariu

Pierderea auzului odată cu înaintarea în vârstă este un lucru care ne sperie foarte tare. Din păcate, cei mai mulți dintre noi vor trece prin această etapă. Pierderea auzului poate avea mai multe cauze, printre care dispariția celulelor senzoriale din urechea internă. Specialiștii spun însă că nu trebuie să ne panicăm. Există niște metode eficiente prin care ne putem îmbunătăți auzul. Așadar, iată câteva exerciții pentru un auz mai bun:


Copac, lotus, cobra și triunghi, exerciții pentru un auz mai bun

Yoga este recunoscută, printre altele, pentru îmbunătățirea circulației sângelui în zona auzului. Acest fapt se traduce printr-o mai bună funcționare a nervilor, toxinele fiind eliminate în cel mai scurt timp. Așa că, yoga este unul dintre exercițiile pe care trebuie să le faci dacă vrei un auz mai bun. Posturile din yoga care ajută la creșterea calității auzului sunt copacul, lotusul, cobra și triunghiul.

Și meditația se regăsește printre exercițiile pentru un auz mai bun. Meditația este un răgaz de liniște, un proces și o stare de relaxare, reflecție și contemplare. În timpul meditației au loc reacții contrare celor produse de stres: pulsul și tensiunea arterială scad, respirația devine mai lentă și mușchii se relaxează.

Meditația ce îmbunătățește auzul trebuie executată într-un loc public în care ești înconjurat de multe sunete diferite. În acest caz, concentrarea se axează pe delimitarea cât mai clară a sunetelor.

Exerciții pentru un auz mai bun: sportul și cuvintele încrucișate

Sportul este și el unul dintre exercițiile pentru un auz mai bun. O cercetare de la Universitatea Bellarmine a constatat că femeile într-o formă fizică excelentă aveau cu 6 % mai multe șanse la un auz mai bun comparativ cu reprezentantele sexului frumos mai puțin în formă. Practic, exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui din ureche, ceea ce aduce mai mulți nutrienți care ajută la menținerea auzului.

Puzzle-urile, cuvintele încrucișate și sudoku sunt și ele excelente exerciții pentru un auz mai bun. Studiile au dovedit că există legături între bolile mintale și pierderea calității auzului.   Posibilitatea sugerată este aceea că auzul este afectat de atrofierea creierului, care strică conexiunile dintre celulele creierului. Soluția? Practicarea activităților care angrenează creierul într-un mod mai intens. Și ce poate fi mai la îndemână decât integramele, puzzle-urile ori jocurile de sudoku.

Ia câteva măsuri pentru a preveni deteriorarea urechii tale. Nu asculta muzică la volum foarte ridicat, evită căștile sau să stai prea mult timp expus la zgomote foarte mari. De asemenea, este indicat să mergi în fiecare an să îți faci câte o audiogramă pentru a vedea în ce stare se află urechile tale. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Negru Vasilica | 01 January 2016, 08:17
Castigi bani online! A aparut acum o oportunitate foarte serioasa prin care poti sa castigi bani online! Lucrezi comod, acasa la tine, in fata calculatorului si castigi bani online! Totul e foarte serios si cautam oameni foarte seriosi! Cand doresti mai multe detalii, cauta-ne la adresa de [email protected]
Adauga un comentariu »