Stil de viata&dieta / Fitness »

Este periculos sau nu mersul pe bicicletă pentru bărbați?

Autor: Ramona Liță | 22 March, 10:00 | 0 comentarii

De cele mai multe ori, ciclismul în cazul bărbaților a fost asociat cu anumite probleme medicale precum disfuncțiile erectile sau chiar  cu afecțiuni ale aparatului urinar.


Sportul a fost adesea motiv de conversație și studio, mai ales din cauza coincidențelor afecțiunilor apărute la persoanele ce practicau ciclicsm.Astfel că, specialistul Benjamin Breyer, coordonatoru l secției de urologie de la Universitatea California din San Francisco a studiat intens cum și în ce fel afectează ciclismul mai ales pe bărbați.

Aparent, rezultatele au fost contrare așteptărilor, rezultând că mersul pe bicicletă nu înfluențează sub nicio formă funcțiile sexuale ale bărbaților.

Ciclismul, un sport sănătos


Indiferent că vorbim despre bicicleta medicinală sau despre cea din sălile de fitness, bicicleta te va ajuta din toate punctele de vedere să îți păstrezi sănătatea.

Acest studiu  făcut de americani a fost realizat pe un eșantion de peste 2500 de bicicliști, peste 500 de înotători și peste 700 de atleți.

În urma studiului, specialiștii au putut observa că practicarea ciclismului nu afectează sub nicio formă sănătatea bărbaților ci dimpotrivă.

S-a studiat mai ales impactul ce îl are sportul asupra organelor reproducătoare dar și asupra sănătății aparatului urinar.

La finalul studiului concluzia fiind una fosrte simplă și clară: ciclismul nu afectează fertilitatea bărbaților mai mult decât o face oricare alt sport.

Află care sunt cele mai bune modalități de a arde calorii AICI

Ciclismul te menține în formă

Mersul pe bicicletă te ajută în primul rând să scapi de surplusul de kilograme, și să îți menții o greutate constantă, în plus contribuie la intensificarea procesului de arderi calorice și stimulează metabolismul.

Mai mult de atât, în cazul în care suferi de hipertensiune, mersul pe bicicletă te ajută să reglezi tensiunea arterial, menține un echilibru al nivelului de zahăr în sânge mai ales dacă suferi de diabet și te ajută să îți reglezi tranzitul intestinal.

O bicicletă este binevenită în viața fiecăruia, te va ajuta să combați cu success sedentarismul și astfel te vei îngriji mult mai ușor de starea ta de sănătate.
Unde mai pui și faptul că îți va îmbunătăți viața sexuală, tocmai din cauza faptului că pune sângele în mișcare.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »