Actualitate »

Eliminarea calculilor renali, gratuită la un spital privat

Autor: Claudia Georgevici | 14 November, 09:20 | 0 comentarii

Peste 150 de pacienţi pot beneficia în perioada 1-30 noiembrie 2014 gratuit de procedura de litotriție extracorporeală ESWL, o procedură modernă, neinvazivă, de eliminare a pietrelor la rinichi. 


Intervenţia se poate face la Spitalul Sf. Constantin din Braşov. „Spitalizarea durează o ora, se face o premedicatie minimă, iar procedura prin care se fragmentează pietrele la rinichi şi ureter, eliminându-se spontan pe cale naturală, durează o jumătate de ora, fără a necesită intervenţii endoscopice sau de chirurgie deschisă” menţionează dr. Vitalie Mogoreanu, medic specialist urolog şi şeful secţiei de urologie în cadrul spitalului Sfântul Constantin din Braşov. 
 
Calculii renali sunt sfărâmaţi fără incizii sau intervenţie endoscopică, prin aplicarea undelor mecanice, calculii fiind ulterior eliminaţi din organism pe cale naturală. Această tehnică este puţin dureroasă pentru pacient, putând fi efectuată chiar şi fără anestezie. Rată de succes a intervenţiilor este foarte mare, dar variază în funcţie de compoziţia, mărimea şi situaţia calculilor renali. Internarea în spital nu este în general necesară. 
Conform statisticilor, aproximativ 90% dintre pacienţii ce suferă de acest tip de afecţiune sunt supuşi acestui tratament. 
 
Condiţiile necesare pentru efectuarea gratuită a procedurii sunt: 
- pacientul trebuie să fie asigurat CNAS; 
- prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist; 
- efectuarea prealabilă a consultatiei de urologie şi a ecografiei (tarif: 110 lei consultaţie urologie, 130 lei ecografie); pacienţii trebuie să efectueze de asemenea urocultură şi sumarul de urină; 
- dacă pacienţii sunt sub tratament cu anticoagulante sau antiagregante plachetare (Aspenter, Tromboas, Plavix, Trombostop, Trombex, Sintrom etc) litotritia nu se poate efectua decât după un consult prealabil cu pregătirea pacientului specifică procedurii. 
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »