Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Dudele ajută la creșterea imunității

Autor: Cristina Mitrea | 08 November, 10:30 | 0 comentarii

Vitamina C, vitamina K, fierul, riboflavina și luteina sunt doar câteva dintre substanțele întâlnite în dude, care le dau o valoare nutrițională însemnată. Deși sunt folosite în general pentru prepararea deserturilor, dudele pot fi consumate și crude pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile pentru sănătate pe care acestea le aduc.


Cresc imunitatea

Vitamina C este o armă de apărare eficientă împotriva agenților patogeni care ne atacă. O porție de dude conține aproape tot necesarul de vitamina C pentru o zi, care, combinată cu restul de vitamine și minerale din fruct, contribuie la creșterea imunității. Mănâncă o mână de dude la micul dejun și corpul tău va fi mai apărat împotriva bolilor.

Îmbunătățesc vederea

Unul dintre compușii care se găsesc în dude este zeaxantina, care este corelată cu reducerea stresului oxidativ al unor celule oculare. Zeaxantina funcționează și ca antioxidant care previne deteriorarea retinei și ține la distanță radicalii liberi care produc degenerescența maculară.

Ajută la prevenirea cancerului

Conținutul de antocianine, fitonutrienți și antioxidanți fac din dude o barieră împotriva radicalilor liberi, care pot dăuna celulelor sănătoase, cauzând mutații care le transformă în celule canceroase. Multitudinea de antioxidanți găsiți în dude pot neutraliza acești agenți nocivi înainte de a apuca să facă prea multe daune.

Reglează tensiunea arterială

Resveratrolul din dudele mov este un flavonoid care influențează funcționarea anumitor mecanisme din vasele de sânge. Acționând ca vasodilatator, resveratrolul reducele riscul formării cheagurilor de sânge și relaxează vasele, împiedicând astfel producerea unui accident vascular sau a unui atac de cord.

Ajută la digestie

Dudele conțin fibre care ajută la bunul mers al alimenteleor prin tractul digestiv și reduc riscul de constipație, balonare și crampe. De asemenea, un consum consecvent de fibre ajută la reglarea nivelului de colesterol și îmbunătățesc sănătatea inimii. Nu uita să bei 6 pahare cu apă zilnic pentru a ajuta acțiunea fibrelor: dacă nu te hidratezi suficient, acestea vor agrava constipația.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »