Viata sexuala / Sex&dragoste »

Dragostea intensă ameliorează durerea

12 September, 12:05 | 2 comentarii

Nu este o idee desprinsă dintr-un basm, ci o concluzie la care au ajuns mai mulţi oameni de ştiinţă. Ei au constatat că iubirea intensă acţionează la fel de puternic ca morfina, sau orice alt medicament care ameliorează durerile.


Cercetătorii americani au facut un test pe 15 studenţi, băieţi şi fete, care erau implicaţi într-o relaţie pasională aflată la început.

Tinerilor le-au fost arătate fotografii ale partenerilor lor, în timp ce în palmă le-a fost pus un aparat special care producea dureri de intensitate mică. În acelaşi timp, creierele lor au fost scanate prin rezonanţă magnetică.

Rezultatele studiului au fost uimitoare. Oamenii de ştiinţă au constatat că sentimentul de iubire, stimulat de fotografiile cu persoanele de care subiecţii erau îndrăgostiţi, a acţionat ca un medicament împotriva durerii resimţite în palmă.

Nu orice fotografie cu o persoană sexy sau atrăgătoare a dat aceleaşi rezultate, ci numai cele cu partenerul iubit.

Studiul a mai arătat că efectele iubirii pot fi comparate cu cele ale morfinei şi cocainei, ambele droguri acţionând asupra centrilor de recompensă care se află în creier.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Silvia | 12 September 2014, 14:43
Locuri de munca urgente!
Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Ioan | 13 September 2014, 02:38
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »