Medicii raspund / Dragoste si sex »

Divorțul e cea mai bună soluție?

07 July, 11:40 | 1 comentariu

<<În ultimul timp, relația cu soțul meu n-a fost una dintre cele mai bune. Mă gândesc tot mai mult la varianta unui divorț, dar nu sunt sigură dacă e bine să fac acest pas, mai ales că avem și copii mici și nu știu dacă va fi o despărțire fără scandaluri.>> Laura Pavel, Pitești


Alexandra Ioana Siru

psiholog și psihoterapeut, Centrul Medical ProVita - Diagnostic și tratament, Bucureşti

Este important ca fiecare partener să se întrebe și să își răspundă sincer la întrebarea „Cu ce am contribuit eu la situația aceasta?“, dar şi să conştientizeze că el sau ea poate contribui chiar și permițând un anumit comportament toxic sau chiar nefăcând nimic, neluând nicio măsură, necomunicând etc.

În momentul în care fiecare partener înțelege că a contribuit și cum anume a contribuit, dar realizează şi că o relație este alcătuită din 2 persoane, situația are șanse să fie tratată cu maturitate – fiecare își asumă responsabilitatea. În acest moment, se poate decide divorțul și acesta va fi amiabil sau de aici poate porni chiar reconcilierea cuplului pe baze mai solide. În caz contrar, apare „victimizarea“ („M-ai făcut să sufăr!“, „Mi-ai nenorocit viața!“, „Numai tu ești de vină!“) cu toate consecințele ei neplăcute – dorința de răzbunare, neacceptarea divoțului („Mi-ai mâncat tinerețea și acum mă laşi?“) și o stare perment conflictuală.

O căsnicie este un contract, iar continuarea sau încetarea ei trebuie decisă în mod rațional și nu emoțional (cu mențiunea că rațiunea nu exclude emoțiile, dar le aduce la un nivel optim/ sănătos). Întrebările pe care ar trebui să şi le pună soţii vizează 4 aspecte: avantajele divorțului în balanţă cu dezavantajele păstrării relației, dar şi avantajele păstrării relației în balanţă cu dezavantajele divorțului.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 28 May 2018, 17:42
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]

Adauga un comentariu »