Actualitate »

Dispozitiv nou pentru tratarea migrenelor

Autor: Cristina Mitrea | 05 December, 14:22 | 0 comentarii

Te-ai obișnuit ca, atunci când te apucă migrena, să te repezi la dulapul cu medicamente? De acum, poate nu va mai fi nevoie, pentru că în această toamnă s-a lansat și în Europa un dispozitiv pentu tratarea migrenei, a cefaleei de tensiune și a nevralgiei Arnold.


Articole similare:

Dacă ai între 25 și 55 de ani, înseamnă că te încadrezi în segmentul cel mai predispus la migrene. Alcoolul, anumite alimente (brânzeturi, alimente cu monoglutamat de sodiu, cafea, ciocolată), stresul, foamea, menstruația, somnul insuficient, exercițiile fizice prea intense și schimbările meteorologice sunt factorii care declanșează sau agravează migrenele.

Acest neajuns poate fi combătut cu ajutorul noului dispozitiv Cefaly Dual, creat pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții. “Noua terapie este neinvazivă, neiradiantă și foarte ușor de folosit: dispozitivul se așază pe frunte cu ajutorul unui plasture, iar în timpul folosirii, pacientul își poate desfășura activitățile obișnuite. Aparatul are două setări: tratament în acut (o oră) și tratament preventiv (zilnic, 20 de minute). Folosit în setarea acută, aparatul scapă total de durere o treime dintre pacienți și reduce intensitatea durerii semnificativ pentru 8 din 10 pacienți. Atunci când este folosit în setarea de prevenție, dispozitivul poate reduce tratamentul medicamentos cu 75% și frecvența episoadelor de migrene cu peste 50%.”, explică dr. Bogdan Pană, medic neurolog la Centrul Medical Emerald.

Pachetele HEAD’s UP de la clinica Emerald, singura din România care pune la dispoziția pacienților acest tratament, există în trei variante diferite (pentru 3, 6 sau 12 luni), având și controale neurologice incluse. Costul este de aproximativ 200 de lei pe lună și, pentru o eficiență sporită, se recomandată o terapie de 3 luni.

Statisticile arată că 12% din populația lumii suferă de migrene, femeile fiind mult mai afectate decât bărbații, dar mai mult de jumătate dintre persoanele care se confruntă des cu migrenele nu sunt niciodată diagnosticate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »