Viata sexuala / Sex&dragoste »

Disfuncţia erectilă se rezolvă în doi

07 May, 14:55 | 4 comentarii

Printre factorii de risc care duc la apariţia disfuncţiei erectile se numără fumatul şi excesul de alcool, obezitatea, hipertensiunea arterială, într-un cuvânt, viaţa modernă. Poate fi ea, oare, combătută?


Chiar dacă nu este catalogată ca fiind o boală gravă, studiile arată că disfuncţia erectilă este o afecţiune tot mai întâlnită, cu efecte importante asupra vieţii de cuplu.

Factorii care duc la agravarea disfuncţiilor erectile sunt legaţi atât de stilul de viaţă (fumatul, excesul de alcool, sedentarismul), cât şi de afecţiunile fiecărui individ (hipertensiune arterială, obezitate, nivel crescut al colesterolului, diabet).

Ce este disfuncţia erectilă?

Disfuncţia erectilă este definită de medicii urologi ca fiind imposibilitatea de a obţine sau de a menţine o erecţie suficientă pentru realizarea unui act sexual satisfăcător. Deşi nu este o boală gravă, ea poate avea un efect important asupra calităţii vieţii pacientului, dar şi a vieţii de cuplu. Lipsa unei compatibilităţi sexuale este de multe ori cauza apariţiei neînţelegerilor dintre parteneri.

Semnal de alarmă

Urologii avertizează că disfuncţia erectilă este un semnal de alarmă pentru apariţia bolilor de inimă. Acest lucru se explică prin faptul că disfuncţiile erectile, cauzate de îngustarea vaselor de sânge şi implicit de reducerea cantităţii de sânge care ajunge în organul sexual pentru a provoca erecţia, apar cu câţiva ani înainte de problemele cardiace provocate de îngustarea arterelor inimii.


Mai poţi citi şi:

 - Disfuncţii erectile? Iată ce afecţiuni le pot cauza!

 - Disfuncţii erectile: mituri detronate

 - Soluţie pentru disfuncţia erectilă


Cum apare disfuncţia erectilă

Aproximativ opt din zece cazuri de disfuncţii erectile apar ca urmare a unor afecţiuni fizice: boli care afectează nervii (accident vascular, scleroză multiplă), diabet zaharat, traumatisme ale coloanei vertebrale, abuz de alcool şi consumul de droguri.

Dar şi unele activităţi pot fi dăunătoare. Mersul pe bicicletă pe distanţe lungi este un factor de risc, deoarece şaua bicicletei exercită presiune asupra nervilor care ajung la organul sexual. Şi nu în ultimul rând, stresul poate influenţa distructiv viaţa de cuplu prin apariţia problemelor erectile.

Ce spun statisticile

Potrivit datelor prezentate de Asociaţia Română de Urologie, în medie un bărbat din zece suferă de disfuncţie erectilă. Chiar dacă este o afecţiune tratabilă, numai 10 la sută din bărbaţii cu astfel de probleme se prezintă la medic.

Cum se tratează acest tip de disfuncţii

Tratamentul medicamentos. Unele medicamente contribuie la o mai bună irigare a organului sexual, altele cresc nivelul unor substanţe din creier responsabile de apariţia erecţiei.

Tratamentul injectabil presupune o serie de injecţii locale ale căror rezultate sunt vizibile după 15 minute.

Pompa cu vacuum ajută la menţinerea erecţiei timp de o jumătate de oră.

Proteza peniană necesită o intervenţie a chirurgului urolog.

Alte tratamente: combaterea depresiei şi a anxietăţii, atunci când este vorba despre o problemă psihologică, sau modificarea stilului de viaţă: schimbarea unor medicamente, renunţarea la fumat şi alcool, practicarea sportului. Foarte importantă în aceste cazuri
este şi consilierea cuplului sau terapia sexuală.

Exerciţii ale musculaturii pelviene. Acestea împiedică sângele să iasă din organul sexual, prelungind astfel erecţia.

Stresul, marele învingător

Nu este o noutate existenţa cauzelor psihologice care afectează funcţia erectilă. Este vorba de stres, care poate fi însoţit de stări de anxietate şi de depresie. Unele medicamente administrate pentru diminuarea efectelor negative ale stresului pot provoca şi ele, ca efect secundar, probleme de erecţie. Printre acestea se numără, alături de antidepresive, şi unele diuretice sau medicamentele care tratează hipertensiunea arterială.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Există vreo legătură între problemele erectile şi apariţia bolilor cardiace?

Mai mult de jumătate din cazurile de disfuncţie erectilă sunt cauzate de îngustarea vaselor de sânge ca urmare a depunerii unor plăci de grăsime (de aterom) pe pereţii arterelor. De reţinut este că disfuncţiile erectile apărute ca urmare a îngustării arterelor se instalează cu câţiva ani înainte de problemele cardiace cauzate de îngustarea arterelor inimii. De aceea, disfuncţia erectilă este considerată un semnal de alarmă timpuriu pentru apariţia bolilor de inimă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mardare Viorel | 05 September 2011, 17:27
am diabet zaharat va rog sa-mi spune ti cum sa am si eu o viata sxioala aproape normoala si ce medicamente pot sa iau sunt casatorit am 53 ani va multumesc
2 Postat de: Mihaela | 07 September 2011, 10:59
SUPERFEMEI.NET va asteapta acum cu mii de persoane ce cauta relatii serioase sau intilniri ocazionale in oras,hai sa ne vorbim acum online si poate ne vedem in realitate.
3 Postat de: Florin | 05 November 2013, 16:22
cu toti stim ca potenta sexuala reprezinta un motiv de frustrare si jena pentru barbati e un gand foarte frustrant sa iti pierzi erectia in timpul unei partide de sex sau in cel mai rau caz ,sa nu poti obtine o erectie destul de puternica pentru a da curs actului sexual.Nici un barbat din lume nu si-ar dori sa faca fata unei asemenea situatii ,lucru ce poate duce spre sfarsitul unei fericite relatii.Eu unul am testat exercitiile wwwtratament-impotenta.org pentru marirea potentei natural si am avut rezultate vizibile bune destul de repede restul credca depinde de implicarea fiecaruia in parte ,ceva in plus nu strica niciodata bafta...
4 Postat de: Ioan | 21 February 2015, 16:19
Oferta de lucru
Credeti ca este normal să duceti o viață banală, să va îngropati visurile ?
Daca nu, si credeti ca aveti dreptul la o viață extraordinară, eliminati din gandire idea ca doar actualul loc de munca va poate oferi asa ceva !
Contactati-ne pentru a va oferi sansa unui job part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere, care sa va ofere posibilitatea realizarii celor mai indraznete vise !
Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul “DA” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »