Actualitate »

Din ce cauze ne cade vara mai mult păr

Autor: Sânziana Candrea | 11 June, 12:20 | 0 comentarii

Zilele de vară sunt cu adevărat un moment de fericire, însă nu pentru toată lumea. Soarele, mersul la piscină sau la mare, toate afectează pielea și părul. Probabil că ai observat și tu că vara este anotimpul în care îți cad mai multe fire de păr decât de obicei. Te-ai întrebat de ce?


Ei bine, factorii care provoacă pierderea firelor de păr sunt nenumărate. Însă, ca să poți ține un control asupra problemei, iată care sunt principalele cauze:
 

Soarele

Oamenii tind să se expună soarelui de vară perioade mai lungi, aceasta fiind prin urmare principala cauză a pierderii firelor de păr. Razele ultraviolete ale soarelui pot deshidrata, usca și decolora podoaba capilară. În plus, părul uscat este mai fragil, motiv pentru care se rupe mai ușor. Pentru a preveni această problemă, protejează-l prin purtarea unei pălării sau cu protecție împotriva căldurii.
 

Clorul

În timpul verii, părul este expus la substanțe chimice din piscine, cum ar fi clorul, prea adesea, care poate provoca deteriorarea părului. Clorul conține proprietăți chimice care usucă firele de păr de la rădăcină și afectează producția de sebum, provocând subțierea și uscarea șuvițelor. O soluție ar fi aplicarea de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos pe păr pentru a-l proteja și a-l menține hidratat.
 
Află şi alte motive care duc la căderea părului AICI
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »