Sanatatea ta / Ce te doare »

Diferența dintre durerea de cap obișnuită și o migrenă! De la ce apare

Autor: A.C. | 07 February, 13:45 | 0 comentarii

Există dureri de cap trecătoare și există migrene. Migrena este o afecțiune cronică caracterizată prin dureri de cap moderate, severe și recurente.


Durerea provocată de migrene poate fi paralizantă și este însoțită deseori de simptome ciudate precum vedere încețoșată, perceperea de mirosuri neplăcute etc.

”Toți am avut dureri de cap, toți o să avem. E un simptom foarte simplu.. ne doare capul. Dar capul reflectă organismul. Dacă ne crește tensiunea, ne doare capul, dacă avem o afecțiune renală ne doare capul. Dacă auzim o veste proastă ne doare capul. Dacă facem acele urcări și coborâri la diferite presiuni ne doare capul. Toate acestea ce reflectă? Că în interiorul capului se produc anumite modificări de presiune și atunci creierul funcționează. Dacă a crescut presiunea în creierul uman, atunci ne doare capul” a explicat la Antena 3 profesor doctor Vlad Ciurea. 

”De aici până la gândirea că în spatele unei dureri de cap se află ceva mult mai grav înseamnă că această durere trebuie să fie permanentă, în general în aceeași parte. Migrena e un atac de durere de cap, de cefalee, apare foarte puternică și apare cu o aură prevestitoare” a mai explicat medicul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »