Actualitate »

Diabetul zaharat, una din principalele cauze ale reducerii speranței de viață a copiilor

Autor: Daniela Purcaru | 02 October, 09:25 | 13 comentarii

Recent, a fost lansat un nou program de prevenție a diabetului zaharat de tip 2 la copii. Programul „înCerc” este menit să scadă riscul dezvoltării acestei afecțiuni și să îmbunătățească stilul de viață a copiilor cu vârste între 10 și 12 ani, printr-o dietă sănătoasă și activitate fizică susținută.

Programul „înCerc” li se adresează în special copiilor de clasa a V-a și familiilor acestora. Pe parcursul programului demarat în țara noastră, Asociația Medicover estimează că aproximativ 12.000 de copii vor participa la o evaluare individuală gratuită și non-invazivă, menită să identifice riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a altor boli ale civilizației. Dintre aceștia, aproximativ 3.000 de copii cu risc vor lua parte la următoarea etapă gratuită, Asistența Individuală Integrată, care va avea drept scop îmbunătățirea stilului lor de viață.

50% din copiii care au participat la program au piardut în greutate

Programul a fost implementat pentru prima oară de Fundația Medicover în Polonia, în anul 2013, sub denumirea „PoZdro!”. În numai doi ani, peste 50% din copiii participanți la program au reușit să piardă în greutate, să-și scadă indicele de masă corporală și creșterea țesutului muscular ca urmare a unei aactivități fizice susținute.

În România, orașul Ploiești este primul în care se implementează acest program de prevenție.

Deja a fost semnat un protocol de colaborare cu 30 de școli din Ploiești și are o rată de acord de peste 40% din partea părinților și a tutorilor legali pentru evaluarea factorilor de risc a școlarilor de clasa a V-a în cadrul primei etape din Program, Analiza Complexă de Sănătate. Aceasta va fi urmată de etapa de Asistență Individuală Integrată, 6 sesiuni de consiliere personalizată, realizate de 4 specialiști (medic generalist, nutriționist, specialist în educație fizică și psiholog).

Programul „înCerc” este sprijinit de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Elena | 02 October 2017, 18:17
Oportunitate extraordinara: oportunitate de castig. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
2 Postat de: Alysonhfg | 03 October 2017, 02:05
Oh Heavens. I don't know what to do as I have loads of work to do next week semester. Plus the university exams are nearing, it will be a torture. I am already being nervous maybe I should source to calm down a little bit. Hopefully it will all go well. Wish me luck.
3 Postat de: Miaqgb | 04 October 2017, 23:08
https://www.flickr.com/photos/[email protected]/36802138653https://plays.tv/u/Pharmacy41
4 Postat de: Alysoneml | 06 October 2017, 19:53
Hey everyone! Lately I have been struggling with a lot of challenges. Friends and doctors keep telling me I should consider taking pills, so I may as well click here and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.
5 Postat de: Alysonyrg | 09 October 2017, 19:19
https://vimeo.com/user71331456/about
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »