Familia ta / Discutii intre mamici »

Deserturi sănătoase, rapide și răcoroase pentru copii

Autor: Daniela Purcaru | 22 June, 15:45 | 0 comentarii

Nimeni nu vrea să-și petreacă ziua în bucătărie vara. Aceste idei de deserturi sănătoase îți vor fi de folos când ai poftă de ceva dulce, ușor de făcut și cu puține ingrediente!


Înghețată rapidă cu banane

Ingrediente:

4 banane

3-4 linguri lapte

2 linguri migdale, alune sau nucă măcinate

½ linguriță praf de roșcove sau cacao

Preparare:

Tai bananele rondele și le pisezi cu furculița. Adaugi laptele, praful de roșcove sau cacaoa și mixezi sau blendezi. La final, pui compoziția în forme de înghețată sau într-o caserolă, pui migdalele, alunele sau nuca, în funcție de preferință. La fiecare 2 ore, amesteci înghețata, pentru a nu se cristaliza.

Dacă ți se pare mai ușor, congelezi bananele tăiate rondele, le treci prin blender și le amesteci cu laptele și praful de roșcove până capătă textură cremoasă. Pui câteva linguri din această compoziție într-un pahar și presari nucă măcinată.

Sorbet de pepene

Ingrediente:

500 g pepene galben

3-4 linguri zahăr

200 ml apă

Preparare:

Amesteci zahărul cu apa și le pui pe foc până când zahărul se dizolvă. Lași șa răcit amestecul. Blendezi pepenele curățat de sâmburi și tăiat cubulețe până obții un piure. Combini piureul cu zahărul și-l pui într-o caserolă la congelator. De 3 ori consecutive, la distanță de 2 ore, scoți caserola și amesteci cu o furculiță.

Sfat

Dacă cel mic preferă pepenele roșu, poți înlocui fructul.

Citește și: Înghețată de piersici și zmeură, fără grăsimi

Înghețată cu unt de arahide

Ingrediente:

125 g unt de arahide

360 ml lapte de migdale

ciocolată neagră

Te-ar mai putea interesa: Înghețata, cu bune și cu rele

Preparare:

Mixezi untul de arahide cu 120 ml de lapte, apoi adaugi treptat restul de lapte. Torni amestecul în forme de silicon și pui câte un bețișor de înghețată în fiecare formă. Le dai la congelator cel puțin 4 ore sau peste noapte. La sevrire, pui și ciocolată neagră răzuită.

Bomboane cu fulgi de cocos

Ingrediente:

150 g fulgi de nucă de cocos

100 g ciocolată neagră

Preparare:

Blendezi 90 g de fulgi de nucă de cocos și-i mixezi până obții o pastă. Amesteci pasta cu fulgii de nucă de cocos rămași până se omogenizează compoziția. Dai totul la frigider 15 minute.

Tapetezi un platou cu hârtie de copt sau folie alimentară. Din fulgii de cocos formezi bomboane cu o linguriță.

Lași platoul în frigider o jumătate de oră, pentru ca bomboanele să capete fermitate.

Între timp, topești ciocolata pe baie de aburi. Pui ciocolata topită într-un bol adânc și treci prin ea fiecare bomboană cu ajutorul a două furculițe, cu grijă să acoperi cu ciocolată toată suprafața bomboanei.

Le așezi pe un grătar sau înapoi pe platou. La final, le dai la rece încă 2 ore.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »