Actualitate »

Descoperirea unei terapii anticancer a luat Premiul Nobel

Autor: Cristina Mitrea | 02 October, 13:00 | 1 comentariu

Premiul Nobel pentru Medicină a fost împărțit anul acesta între James P. Allison și Tasuku Honjo, care au stabilit un principiu nou în tratamentul cancerului. Cercetările lor s-au concentrat pe o nouă metodă prin care sistemul imunitar să lupte cu celulele canceroase.


Articole similare:

Profesorul James P. Allison de la Universitatea din California, Berkeley, a studiat o proteină care funcționează ca o frână a sistemului imunitar și a înțeles potențialul inhibării acestei frâne pentru a elibera celulele sistemului imunitar care să atace tumorile canceroase. Acest concept propus de imunologul american a fost dezvoltat ulterior într-o nouă metodă de tratare a pacienților cu cancer.

Fără legătură cu munca lui Allison, profesorul Tasuku Honjo de la Universitatea din Tokyo a descoperit funcția altei proteine care acționează și ea tot ca o frână, dar cu un mecanism diferit. Terapiile dezvoltate pe baza descoperirii imunologului japonez s-au dovedit extrem de eficiente în lupta contra cancerului.

Echilibrul între acceleratorii și frânele sistemului imunitar este esențial în tratamentul cancerului. Sistemul imunitar trebuie să fie suficient de angajat în lupta împotriva celulelor canceroase, însă nu trebuie să fie excesiv de activ, pentru a nu distruge în proces și celulele și țesuturile sănătoase.

În prezent, există un număr mare de abordări terapeutice pentru tratamentul cancerului, inclusiv chirurgia, radioterapia și chemoterapia. De altfel, pentru anumite strategii revoluționare s-au mai acordat premii Nobel în trecut.

Totuși, cancerele în stadii avansate rămân dificil de tratat, ceea ce mărește nevoia pentru dezvoltarea unor noi strategii terapeutice. Mulți oameni de știință sunt implicați în cercetări legate de tratarea cancerului, ceea ce duce la progrese remarcabile.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gabi Drochioiu | 03 October 2018, 18:57
Aceste terapii sunt doar sperante si nimic altceva. Ele nu rezolva problema cancerului sau a cancerelor, insa cercetatorii respectivi au demonstrat niste corelatii intre anumite proteine si activitatea sistemului imunitar. Nimic deosebit pentru cei care mai spera intr-o vindecare miraculoasa cu ajutorul unor leacuri chimice. Daca vreti sa intelegeti ce este cancerul observati ce se intampla acum in lume: cine se imbolnaveste, cum a trait, ce necazuri a avut etc. Cu alte cuvinte putem vorbi doar de un dezechilibru care conduce la inflamatii si apoi cancerizare, matastazare etc. si nu de o mutatie care scapa sistemului imunitar. Sa fiti sanatosi!
Adauga un comentariu »