Actualitate »

Depresia la adolescenţi poate fi depistată printr-un test de sânge

Autor: Raluca Cocriş | 18 April, 13:50 | 1 comentariu

Cu doar un simplu test de sânge se poate diagnostica depresia în cazul tinerilor, sugerează cercetările oamenilor de ştiinţă americani. Testul se vrea unul obiectiv, cu rol de a îndepărta stigmatizarea adolescenţilor cu depresie.


În cadrul studiilor, experţii de la Universitatea Northwestern (SUA) au creat primul test de sânge care poate descoperi boala.

În test sunt analizaţi unsprezece markeri genetici, care pot indica un rezultat pozitiv.

În prezent este folosită o metodă standard de identificare a depresiei, care se bazează pe capacitatea pacientului de prezentare a simptomelor şi cunoştinţele medicului pentru interpretarea manifestărilor.

La tineri nu se poate pune un diagnostic precis doar după răspunsurile pacienţilor, pentru că modificările hormonale produc schimbări de dispoziţie.

În plus, spun cercetătorii, tinerii sunt extrem de vulnerabili în faţa depresiei şi este nevoie să se ia măsuri urgente.

Eva Redei, doctor în psihiatrie şi coordonatorul studiului, declară: „În acest moment, depresia se tratează după o procedură învechită. E ca şi cum ai trata diabetul de tip I la fel cum tratezi diabetul de tip II. Trebuie să facem mai mult pentru aceşti copii“.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mina | 09 July 2012, 14:51
Ma bucur ca se poate asa ceva...este foarte util. Cand am suferit de depresie la inceput nu stiam ce am si ce e cu mine. Am citit pe internet si pana la urma am intrat pe un site www.depresiv.ro si mi-am regasit simptomele...asa am aflat ca am depresie :(
Adauga un comentariu »