Familia ta / Bebe »

Depăşeşte depresia postnatală

Autor: Irina Groza | 24 October, 14:49 | 0 comentarii

Îţi iubeşti bebeluşul, îţi place să îi acorzi tot timpul tău, dar uneori activităţile de îngrijire a celui mic te pot epuiza, mai ales dacă suferi de depresie postnatală. Nu te îngrijora, ci mai degrabă recunoaşte-ţi problema şi cere ajutorul.


Una din şapte femei este expusă riscului de a intra în depresie postnatală, afecţiune care poate interveni în primul an de după naştere.

Iritabilitatea şi sensibilitatea sunt stări fireşti în primele săptămâni de după naştere, dar dacă acestea continuă să se manifeste, înseamnă că te confrunţi cu o depresie.

Cele mai frecvente simptome ale depresiei sunt lipsa de interes faţă de cei din jurul tău, oboseala, insomniile şi sentimentul de inferioritate.

Cauze

Doctorii englezi susţin că depresia postnatală este mai frecventă în rândurile femeilor care au un serviciu stabil, care sunt obişnuite cu socializarea şi, care, dintr-odată, s-au trezit acasă, alături de un bebeluş.

De altfel, emoţiile de a avea un copil, dar şi grijile materiale de a-i oferi celui mic tot ce este mai bun pot provoca stări depresive.

Sfaturi

Mergi la doctor

Depresia posnatală este o boală, de aceea trebuie să mergi neapărat la doctor atunci când simţi că te confrunţi cu această problemă de sănătate. Cu siguranţă medicul ginecolog îţi va prescrie medicamente sau îţi va recomanda anumite terapii pentru a depăşi depresia.

Vei vedea că odată ce vei apela la specialişti, gândurile tale vor reveni la normal şi te vei bucura din plin de bebeluşul tău.
 

Continuare pe clickpentrufemei.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »